facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΔΝΤ: Εξαιρετικά μη βιώσιμο το χρέος, απαιτείται μεγάλη ελάφρυνση

«Εξαιρετικά μη βιώσιμο» χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε προσχέδιο της έκθεσής του, σύμφωνα με το Reuters. Το ΔΝΤ ζητάει μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους από τους ευρωπαίους, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει πως «δεν βλέπει την ανάγκη για αναδιάρθρωση χρέους».

Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας επίσης στο Reuters, όταν ρωτήθηκε για τις αποκαλύψεις του Wikileaks σχετικά με το ΔΝΤ και τη συζήτηση για «εκβιασμό» του Βερολίνου, σημείωσε με νόημα πως «συμφωνήσαμε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστούμε».

Στο προσχέδιο της έκθεσής του το ΔΝΤ αναφέρει πως «παρά τη γενναιόδωρη και με ευνοϊκούς όρους χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα και τα περαιτέρω μεταρρυθμιστικά σχέδια, η δυναμική του χρέους προβλέπεται να παραμείνει εξαιρετικά μη βιώσιμη».

Τονίζεται επίσης ότι για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους, εκτός από τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, θα είναι απαραίτητη αποφασιστική δράση από τους Ευρωπαίους εταίρους για να παραχωρηθεί περαιτέρω ελάφρυνση χρέους.

Σύμφωνα με το ίδιο προσχέδιο «Μνημονίου Χρηματοπιστωτικών και Οικονομικών Πολιτικών» του ΔΝΤ, η Ελλάδα προβλέπεται να έχει πρωτογενές έλλειμμα 0,5% φέτος, πλεόνασμα 0,25% το 2017 και πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% το 2018. Εξάλλου, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η Αθήνα θα πρέπει να καταθέσει συμπληρωματικό σχέδιο προϋπολογισμού φέτος.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news