facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Σταθάκης: Παραπλανητικά τα δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση μας για το χρέος»

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης τα «παραπλανητικά», όπως τα χαρακτηρίζει δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση της κυβέρνησης για το χρέος».

Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα Reuters που σημείωνε ότι ο Έλληνας υπουργός από το βήμα του Ελληνο-Γερμανικούό Business Forum «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups» του Economist, είπε ότι το χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022 και ότι από εκεί και πέρα θα πρέπει να ξανασυζητηθεί το θέμα.

Διευκρινίζοντας το τι ακριβώς είπε, το γραφείο του Γιώργου Σταθάκη αναφέρει ότι ο υπουργός δήλωσε από το Βερολίνο: «Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα. Επιπλέον, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να κλείσει στις 22 Απριλίου και ότι αμέσως μετά θα ψηφίσει η Βουλή την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση».

Με αφορμή τα δημοσιεύματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος είχε κάνει το εξής σχόλιο:

«Είναι παρωδία, είναι επικίνδυνη, πρέπει να φύγει η κυβέρνηση. Ο κ. Σταθάκης από το Βερολίνο υποστήριξε ότι το χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022, ωστόσο, νωρίτερα τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται κούρεμα. Ακόμα και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε τι λέει, ούτε τι θέλει, ούτε τι κάνει».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news