facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Φίλης σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ: Διαδηλώστε άλλη μέρα, αύριο έχω εκδήλωση!

Έκκληση στους συνδικαλιστές – εκπαιδευτικούς να αναβάλλουν την πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, απηύθυνε ο Νίκος Φίλης.

Στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής δάσκαλοι και καθηγητές έχουν προγραμματισμένη πανελλαδική συγκέντρωση με αίτημα διορισμούς στην εκπαίδευση.

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, με γραπτή ανακοίνωση, να αναβάλλουν για άλλη ημέρα την κινητοποίηση που έχουν αναγγείλει για την Παρασκευή 15 Απριλίου, λόγω της παρουσίας στο υπουργείο την ίδια ημέρα και ώρα εκατοντάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα, που θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό «Κύπρος: 1974-2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και βέβαια είναι αδύνατο να αναβληθεί.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ εκφράζουν την έκπληξή τους καθώς πάντα στο υπουργείο υπάρχει κάτι προγραμματισμένο και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στον αγώνα τους.

Η ΔΟΕ τονίζει: «Έκπληξη μας προξενεί η σπουδή του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη να μην πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συγκέντρωση εκπαιδευτικών την Παρασκευή 15 Απριλίου στο υπουργείο Παιδείας. Ο κύριος Υπουργός και η κυβέρνησή του, για μια ακόμη φορά, θέλουν να εφαρμόσουν με ένα καταιγισμό νόμων πολιτικές που διαλύουν την εκπαίδευση, με το εκπαιδευτικό κίνημα στον καναπέ και στη γωνία.

Χρησιμοποιεί μάλιστα την εκδήλωση "Κύπρος: 1974-2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ" ως αφορμή για να ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς την αναβολή των κινητοποιήσεών τους. Δε θα του κάνουμε τη χάρη.


Ο κ. Φίλης γνωρίζει από την περασμένη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. ενάντια στις πολιτικές των μηδενικών διορισμών, στην επαναφορά του νόμου 3848/2010 που διαλύει τις ζωές των αναπληρωτών και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, στο κλείσιμο των Τμημάτων Ένταξης και στην διάλυση της Ειδικής Αγωγής, στη μαζική κατάργηση νηπιαγωγείων, στην υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών, στην κατάργηση των ολοήμερων και τη λήξη των μαθημάτων στις 1:15, στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Είχε, αν ήθελε, όλο το χρόνο να αλλάξει το χώρο της εκδήλωσης.

Η κινητοποίησή μας δε στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης. Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας δεν «κινδυνεύουν» από τις διαδηλώσεις των δασκάλων και των καθηγητών τους, αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ.

Το Υπουργείο συναισθάνεται την οργή που έχουν προκαλέσει οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του στους εκπαιδευτικούς και θέλει να προλάβει τις εξελίξεις, όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν, μια μαζική, μαχητική, διεκδικητική, συγκέντρωση την Παρασκευή, να μην υπάρξει με κινηματικούς όρους αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής. Πρόκειται για μια πολιτική που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, αφανίζει τις συντάξεις, διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, υπογράφει νέα μνημόνια, καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα και ανεργία.

Οι μνημονιακές, αντιλαϊκές πολιτικές Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. πρέπει, με τους αγώνες μας, να ανατραπούν.

Υπερασπιζόμαστε, το δημόσιο δωρεάν σχολείο, το δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο, τη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 11:30 π.μ.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση, το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.). Οι Σύλλογοι μπορούν να κηρύξουν επιπλέον στάσεις εργασίας πριν ή μετά το τρίωρο της Δ.Ο.Ε. αν το κρίνουν απαραίτητο».

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, από την πλευρά του εφιστά την προσοχή στις ΕΛΜΕ και τις καλεί να πάρουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερωθούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων για την αναγκαιότητα της παρουσίας όλων ανεξαιρέτως των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και τον συμβολικό αποκλεισμό του την Παρασκευή, 15/4/16 στις 11.30 π.μ. με αιτήματα: Να γίνουν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και να υπάρξει ένα σύστημα πρόσληψης μονίμων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ.

Υπενθυμίζετε ότι η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 3ωρη στάσεις εργασίας (8.00 – 11.00 π.μ. για τον πρωϊνό κύκλο και 19.00 – 22.10 για τον βραδινό), ενώ η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (από 11.00 – 14.00).

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news