facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Με διαβήματα απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στην καταιγίδα υπερπτήσεων

Την άποψη της ελληνικής πλευράς ότι με τις συνεχιζόμενες επιθετικές πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά δημιουργούνται συνθήκες πρόκλησης αεροπορικού ατυχήματος στο Αιγαίο, υπονομεύεται το κλίμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και αμφισβητούνται ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα μεταφέρουν στους Τούρκους διπλωμάτες υπηρεσιακά στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά και την σημερινή πρωτοφανή εξαπλή πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά στο υπουργείο Εξωτερικών ελήφθη η απόφαση για έκτακτα, αυστηρά διαβήματα προς την τουρκική πλευρά. Οι Έλληνες διπλωμάτες αναμένεται να μεταφέρουν αυστηρά μηνύματα προς την τουρκική πλευρά.

Από το υπουργείο Εξωτερικών πάντως δεν δίνονται λεπτομέρειες για τον χρόνο πραγματοποίησης των διαβημάτων προς τις αρμόδιες τουρκικές διπλωματικές αρχές. Θεωρείται όμως δεδομένο ότι τα διαβήματα θα κατατεθούν τόσο στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα όσο και από υψηλόβαθμα στελέχη στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών προς τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news