facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Πρόταση για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μόνο με το απολυτήριο λυκείου

Διετές Λύκειο και εισαγωγή σε μη δημοφιλείς σχολές μόνο με το απολυτήριο Λυκείου είναι οι καινούργιες προτάσεις που μελετά η ομάδα του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του Διαλόγου κ. Αντώνης Λιάκος κρίνει ότι μόνο το απολυτήριο Λυκείου είναι αρκετό για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια, καθώς στο παρελθόν είχε κάνει λόγο για θέσπιση άλλων κριτηρίων πλην εξετάσεων.

«Η δημιουργία τετραετούς Γυμνασίου θα μπορούσε να εξασφαλίσει έναν κορμό εκπαίδευσης για τους μαθητές, ενώ για το Λύκειο το σχήμα αυτό θα ήταν περισσότερο ερευνητικό, με δυνατότητες επιλογών ομάδων μαθημάτων», σημείωσε ο κ. Λιάκος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Αυγή».

Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα περιοριστεί μόνο στο Γενικό Λύκειο, καθώς υπάρχουν σκέψεις και για το Επαγγελματικό Λύκειο να γίνει διετές.

Πάντως η συγκεκριμένη πρόταση, σε αντίθεση με άλλες που έχουν γίνει κατά καιρούς, διαθέτει αρκετά ρεαλιστικά στοιχεία και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί βάσει των αλλαγών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ειδικότερα με το νόμο για το "Νέο Λύκειο" που ψηφίστηκε επί Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news