facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

«Λαγό» έκρυβε ο κώδικας δεοντολογίας βουλευτών

Με διάταξη που εντάχθηκε στον Κώδικα Δεοντολογίας βουλευτών, που ψηφίστηκε νωρίτερα, δίνεται η δυνατότητα απόσπασης υπαλλήλων του Κοινοβουλίου που έχουν εκλεγεί σε αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μεταταγούν σε δημόσια υπηρεσία μισθοδοτούμενοι όμως από τη Βουλή.

Μπορεί τα βλέμματα όλων κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας να ήταν στραμμένα στην ψήφιση του Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών, αλλά όπως αποδείχτηκε ο... "λαγός" κρυβόταν στις τροποποιήσεις του Κανονισμού της Βουλής, που πέρασαν στα "ψιλά".

Πέραν του ζητήματος που έγκειται στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών και τη ρύθμιση των ανεξόφλητων δανείων τους και παρά τις μεγαλοστομίες περί σχεδιαζόμενων μεγάλων αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής, ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει άλλη τροποποίηση για την τακτοποίηση θεμάτων υπαλλήλων της Βουλής, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς έως και «ρουσφετολογική».

Η εν λόγω τροποποίηση προβλέπει ότι «υπάλληλος της Βουλής που μπορεί να έχει εκλεγεί ακόμα και μέλος δημοτικής και τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας» θα έχει εφόσον το επιθυμεί τη δυνατότητα να αποσπαστεί για όσο διαρκεί η θητεία του, σε δημόσια υπηρεσία της περιφέρειάς του, μισθοδοτούμενος από τη Βουλή.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες η εππίμαχη αυτή διάταξη αφορά μόνο μία Υπάλληλο του Κοινοβουλίου, ενώ ανώτερη κοινοβουλευτική πηγή, ερωτηθείσα σχετικά, ισχυρίστηκε ότι «οι μεγάλες αλλαγές» θα προωθηθούν προς ψήφιση σε περίπου δύο εβδομάδες.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news