facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Δήμαρχος Παιονίας: Η τοπική κοινωνία στην Ειδομένη έχει φθάσει στα όριά της

«Την Τετάρτη κάναμε μια παρέμβαση στην εισαγγελία κατά παντός υπευθύνου. Μόλις έγινε η μήνυση άνοιξε ο δρόμος που τον είχαν κλείσει», τονίζει στο protothema.gr ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, ο οποίος την Πέμπτη συναντήθηκε στην Αθήνα με τους κ.κ. Τόσκα και Κουρουμπλή, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση για την τραγική κατάσταση στην Ειδομένη.

«Οι δυο υπουργοί με διαβεβαίωσαν ότι πριν το Πάσχα θα έχει εκκενωθεί η Ειδομένη. Τώρα περιμένουμε να φτιάξουν τα κέντρα φιλοξενίας», σημειώνει ως προς τα όσα συμφώνησε με τους κ.κ. Τόσκα και Κουρουμπλή.

«Όταν είναι πάνω από 14.000 κόσμου εκ των πραγμάτων δημιουργούνται διαφορά περιστατικά εκμετάλλευσης και η κατάσταση ξεφεύγει από έλεγχο. Ακόμα και αυτά που τους δίνουν για βοήθεια κάποιοι πάνε και τα μεταπουλούν και κάνουν μαύρη αγορά», συνεχίζει ο κ. Γκουντενούδης, προσθέτοντας πως όταν εδώ κι ενάμιση μήνα καποιοι είναι εγκλωβισμένοι εκεί πέρα είναι λογικό να δημιουργούνται και τέτοια. Βέβαια, δημιουργούνται και φασαρίες. Υπάρχει ένταση, υπάρχει απελπισία. Το θέμα που επισημαίνω είναι αυτό της τοπικής κοινωνίας, γιατί ήδη έχει φτάσει στα όριά της και το θέμα είναι να μην υπάρξει τριβή και δούμε ακραίες καταστάσεις».

«Ήδη τα συναισθήματα αλλάζουν. Από ανθρωπιά κι αλληλεγγύη γυρνούν σε αγανάκτηση, οργή και θυμό. Σε περίπου 15 ημέρες θα έχει αδειάσει η Ειδομένη. Το θέμα δεν είναι πώς θα φύγουν, τι θα κάνουν οι πρόσφυγες. Το θέμα είναι να σεβαστούν το κράτος που τους φιλοξενεί. Αυτό το κράτος έχει κανόνες και πρέπει να τους σεβαστούν», υπογραμμίζει, ακόμα, ο δήμαρχος Παιονίας.

«Είναι κάποιοι εθελοντές και κάποιες οργανώσεις που αντιλήφθηκα για τη δράση τους. Αυτό είναι θέμα της αστυνομίας. Υποκινούσαν τους πρόσφυγες να κλείσουν τους δρόμους και να φέρουν αναστάτωση. Το πρόβλημα με κάποιες ΜΚΟ είναι που δεν ξέρουμε τι ποιόν έχουν. Μου υποσχέθηκε ο κ. Τόσκας ότι όλα θα ελεγχθούν», καταλήγει.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news