facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Γιατί ο Κυριάκος είπε «ναι» στην Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση στον απόηχο της θετικής κατάληξης που πιστεύουν στη Συγγρού ότι είχε η κόντρα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση της περασμένης Τρίτης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι γαλάζιοι επιτελείς ανέβασαν κατακόρυφα τους τόνους των καταγγελιών για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ με μια σκληρή ανακοίνωση στηλίτευσαν την ασυλία που παρέσχε η κυβερνητική πλειοψηφία στον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη τόσο για το κλείσιμο της υπόθεσης με τη δήλωση «πόθεν έσχες», όσο και για την ποινική εμπλοκή του για την οποία δεν θα δικαστεί.

«Για μια ακόμη φορά, για ένα ακόμη θέμα, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται “δήθεν”. Τη μια μέρα κραδαίνουν την “πύρινη ρομφαία” της διαφάνειας και την άλλη τη σβήνουν», σχολίασε το γραφείο Τύπου της ΝΔ, επισημαίνοντας τις κατηγορίες κατά του κ. Σταθάκη σχετικά με τη διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και την απόφαση να μπει το αρχείο η υπόθεση με τις “ξεχασμένες” καταθέσεις 1.800.000 ευρώ και τις αδήλωτες συμμετοχές σε 36 ακίνητα.

Ακόμη πιο αιχμηρές ήταν οι επισημάνσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση της Δικαιοσύνης, στην οποία με αφορμή τα όσα σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κατήγγειλε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η ΝΔ διαπιστώνει ότι από την έρευνα που ξεκίνησε στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής «απεδείχθη η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τους επιτελείς της ΝΔ, από τα διαμειφθέντα στην Επιτροπή προκύπτει ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτελεί πιστά το οργανωμένο σχέδιο του κ. Τσίπρα για την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης», την ίδια ώρα που ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος «παρακολουθεί άβουλος».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, έσπευσε να αποδεχθεί την πρόταση που κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι καταλογίζουν στα κόμματα της συγκυβέρνησης «μικροκομματικούς, επικοινωνιακούς τακτικισμούς».

Στη Συγγρού θέλουν με τον τρόπο αυτό να εκθέσουν τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του που μια μέρα νωρίτερα είχαν βιαστεί να απορρίψουν την δική τους πρόταση για τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η ελληνική οικονομία οδηγήθηκε στα capital controls και το τρίτο Μνημόνιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε ότι «για λόγους αρχής» το κόμμα του θα υπερψηφίσει την κυβερνητική πρόταση, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «έδωσε απτά δείγματα γραφής του σεβασμού του στους φορολογούμενους πολίτες, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του κόμματος και ένα αυστηρό πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων της».

«Αναμένουμε από τα κυβερνητικά κόμματα να αποδεχθούν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στις καταστροφικές εξελίξεις για την οικονομία, πέρυσι το καλοκαίρι», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πεποίθηση στελεχών της ΝΔ είναι ότι «ανεξαρτήτως από την κατάληξη που θα έχουν οι δύο προτάσεις, από τη συζήτηση που θα γίνει θα φανεί ξεκάθαρα ποιος θέλει τη διαφάνεια και ποιος επιλέγει τη συγκάλυψη».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news