facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Κάθειρξη 8 ετών στον Τομπούλογλου για το φακελάκι των 25.000 ευρώ

Την ετυμηγορία του για την περιβόητη υπόθεση με το «φακελάκι» των 25.000 ευρώ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με «πρωταγωνιστή» τον τότε πρόεδρο του νοσοκομείου, Χάρη Τομπολούγλου, ανακοίνωσε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έπειτα από μακρά αποδεικτική διαδικασία.

Με απόφασή του το δικαστήριο επέβαλλε στον Χάρη Τομπούλογλου κάθειρξη οχτώ ετών και τριών μηνών με αναστολή καθώς και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ.

Ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής και του επιβλήθηκε η οχταετής κάθειρξη με αναστολή όπως (και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) και το χρηματικό πρόστιμο των 40.300 ευρώ, ενώ στον έτερο κατηγορούμενο Χρ. Τριανταφύλλου, στενό συνεργάτη του Χ. Τομπούλογλου, επιβλήθηκε φυλάκιση πέντε ετών και επτά μηνών επίσης με αναστολή.

Αντίθετα, αθώος κρίθηκε ο κατηγορούμενος γιατρός Στέφανος Μιχαλάκος. «Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητά μου», δήλωσε ο Χάρης Τομπούλογλου μετά την έκδοση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Τομπούλογλου δικάστηκε για το φακελάκι 25.000 ευρώ το οποίο φέρεται να ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι το δικαστήριο, έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε το αίτημα του Χ. Τομπούλογλου όσο και του συγκατηγορουμένου του Χρήστου Τριανταφύλλου για αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news