facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Αναδρομικές μειώσεις 57% στα μερίσματα Δημοσίου

Αναδρομικά από 1ης/1/2016 θα γίνουν οι περικοπές στα μερίσματα 265.000 συνταξιούχων του Δημοσίου, οι οποίοι θα λάβουν τα νέα ποσά στο τέλος Ιουνίου με μεγάλες μειώσεις που θα φτάνουν και στο 57,5%!

Η τελική διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπει, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ότι οι μειώσεις στα μερίσματα που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η/1/2016 και τα αντίστοιχα ποσά των περικοπών για το α’ τρίμηνο του 2016 θα συνυπολογιστούν στα μερίσματα του β’ τριμήνου που θα καταβληθούν στο τέλος Ιουνίου.

Μεγαλύτερη μείωση
Η κανονική μείωση στα μερίσματα είναι κατά μέσο όρο στο 33%, πλην όμως επειδή θα ισχύσει αναδρομικά, τα μερίσματα που θα πάρουν οι συνταξιούχοι θα έχουν μειώσεις ως και 57,5%, γιατί στις κανονικές περικοπές μπαίνει και το «καπέλο» των αναδρομικών που θα κρατηθούν από τα μερίσματα του β’ τριμήνου.

Το σοκ είναι διπλό καθώς οι συνταξιούχοι θα φτάσουν να πάρουν σε χιλιάδες περιπτώσεις όχι τα μερίσματα ενός τριμήνου, αλλά σχεδόν ένα μέρισμα και για τους τρεις μήνες.

Ένα ενδεχόμενο για να είναι πιο μικρό το σοκ από τα ποσά που θα δουν στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι είναι να κρατηθούν τα αναδρομικά από τις περικοπές του α΄ τριμήνου με δόσεις από τα μερίσματα των επόμενων μηνών. Σε αυτή την περίπτωση η μείωση των 170.55 ευρώ θα σπάσει σε τρεις δόσεις, δηλαδή στο γ' τρίμηνο ( Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου) να κρατηθούν 56,85 ευρώ στο δ' τρίμηνο του 2016 αλλά 56,85 και στο πρώτο τρίμηνο του 2017 τα υπόλοιπα 56,85 ευρώ. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές αντοχές του ΜΤΠΥ γιατί το έλλειμμα του 2016 είναι 130 εκατ. ευρώ. 


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news