facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Με 48ωρη απεργία προειδοποιεί η ΓΣΕΕ

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποιεί την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζοντας τα επερχόμενα μέτρα για το ασφαλιστικό «Αρμαγεδδώνα».

Μάλιστα, εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική επιτροπή της Συνομοσπονδίας να προκηρύξει νέα 48ωρη γενική απεργία σε χρόνο που η ίδια θα καθορίσει, καθώς η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις στο Χίλτον αποτελούν μέρος των επικοινωνιακών παιχνιδιών της κυβέρνησης.

«Ο λαός δεν επηρεάζεται από τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, για μέτρα που έχουν ήδη προαποφασιστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Και υποστηρίζει ότι το σχετικό σχέδιο νόμου ενδέχεται να κατατεθεί στη Βουλή κατά τις ημέρες του Πάσχα.

«Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό, γεγονός που για ακόμη μία φορά έγινε εμφανές από τη μεταφορά του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς μία ημέρα μετά τις αργίες του Πάσχα, ώστε να προχωρήσει στο καταστροφικό της έργο, εκμεταλλευόμενη τις άγιες ημέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και αγώνα και όχι αργία. Γι’ αυτό και θα εντάξει στη 48ωρη γενική απεργία τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς. Ηδη, η Συνομοσπονδία μαζί με τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες - μέλη της εργάζoνται για την επιτυχία των νέων απεργιών.

Η διοίκηση

Να σημειωθεί ότι χθες συγκροτήθηκε σε σώμα η διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία προέκυψε από τις εκλογές του 36ου Συνεδρίου. Στο προεδρείο εξελέγησαν: πρόεδρος Ιωάννης Παναγόπουλος, γ. γραμματέας Νικόλας Κιουτσούκης, αναπλ. γ. γραμματέας Αθανάσιος Δανούσης, γ. Οργανωτικού Ευάγγελος Μουτάφης, αναπλ. γ. Οργανωτικού Φώτης Κολεβέντης, γ. Οικονομικού Γεώργιος Γεωργακόπουλος, αναπλ. γ. Οικονομικού Παναγιώτης Οφθαλμίδης.

Για το προεδρείο δεν έθεσαν υποψηφιότητα οι παρατάξεις ΔΑΣ και ΕΑΚ, ενώ η θέση του αναπληρωτή προέδρου παραμένει κενή έως ότου η ΕΑΚ λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news