facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Τουλάχιστον 39 νεκροί από δύο διαδοχικούς σεισμούς στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί από τους δύο σεισμούς που έχουν πλήξει τις τελευταίες ημέρες την Ιαπωνία. Σε 30 έχει ανέλθει ο αριθμός των θυμάτων από τον δεύτερο, ισχυρότερο σεισμό που χτύπησε τη νότια Ιαπωνία το Σάββατο, λίγες ώρες μετά τον σεισμό που είχε ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10 άτομα.

Συνολικά, οι τραυματίες ανέρχονται στους 1.500 ενώ συνεργεία διάσωσης, με τη βοήθεια του στρατού, προσπαθούν να ανασύρουν εγκλωβισμένους πριν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες. Ισχυρότερο είναι το πλήγμα ξανά στις περιοχές που είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από τον σεισμό της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις κυβερνητικών υπηρεσιών, περίπου 70.000 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ενώ 80 από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι κλήσεις στις υπηρεσίες για εγκλωβισμένους πλησιάζουν τις εκατό. Τις επιχειρήσεις των συνεργείων δεν δυσκολεύουν μόνο οι μετασεισμοί αλλά και οι σημαντικές ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις.

Επιπλέον, για την περιοχή προβλέπεται βροχή προς το τέλος της ημέρας που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες για τα συνεργεία.

Ιαπωνικά ΜΜΕ αναφέρουν πως σχεδόν 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην υδροδότηση.


tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news