facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Σταθάκης: «Από το 2018 τα μέτρα έμμεσης φορολογίας»

Από τα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ που έχουν τεθεί επί τάπητος στη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο των θεσμών, τα 3,6 δισ. θα έχουν άμεση εφαρμογή ενώ το 1,8 δισ. -μέρος του οποίου θα είναι έμμεσοι φόροι- θα εφαρμοστεί από το 2018, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Για τον νέο κύκλο συζητήσεων που αρχίζει τη Δευτέρα ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε «σκλήρη διαπραγμάτευση». Επεσήμανε ότι στο ασφαλιστικό και το φορολογικό υπάρχει σύγκλιση απόψεων με τους δανειστές, εκτιμώντας ότι σε αυτόν τον νέο γύρο θα υπάρξει συμφωνία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση προσεγγίζει το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό με τη φιλοσοφία να μην κάνει περικοπές στις συντάξεις ή να μην περιορίσει περαιτέρω το σύστημα δημοσίων δαπανών, το οποίο «έχει φθάσει στα όριά του».

Για τις αλλαγές στη φορολογία ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ, κάνοντας λόγο για οριακές ελαφρύνσεις για αυτά έως τις 35.000-40.000 ευρώ.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news