facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Κομισιόν: Βοήθεια 110 εκατ. ευρώ στην Τουρκία για το προσφυγικό

Τη χορήγηση βοηθείας ύψους 110 εκατ. ευρώ στην Τουρκία στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συμφωνίας ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας να επιταχύνει την εκταμίευση χρημάτων από το Ταμείο Διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, επιπλέον 60 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων των μεταναστών που έχουν επιστρέψει από την Ελλάδα στην Τουρκία (τρόφιμα, υγειονομική περίθαλψη και στέγαση).

Επιπλέον 50 εκατ. ανθρωπιστικής βοήθειας θα διατεθούν για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία. Συνολικά 187 εκατ. ευρώ έχει παράσχει μέχρι στιγμής η ΕΕ στην Τουρκία για το προσφυγικό.

“Αυτή η βοήθεια θα συνδυαστεί με τις προσπάθειες της Επιτροπής να παρακολουθεί την εφαρμογή των νομικών εγγυήσεων που παρείχε η Τουρκία για όλους τους μετανάστες που έχουν επιστραφεί”, δήλωσε ο επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, ενώ ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρίστος Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι η σημερινή παροχή επιπλέον 50 εκατ. ευρω σε ανθρωπιστική βοήθεια καταδεικνύει τη δέσμευση της ΕΕ “να κινητοποιήσει γρήγορα τους εταίρους από τους ανθρωπιστικούς οργανισμούς έτσι ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη”.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news