facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΙΟΒΕ: Πρόβλεψη για ύφεση 1% αύξηση της ανεργίας στο 25,2%

Ύφεση 1%, και αύξηση της ανεργίας στο 25,2% το 2016, προβλέπει στην τριμηνιαία έκθεση του το ΙΟΒΕ.

O πρόεδρος του Ινστιτούτου Τάκης Αθανασόπουλος τόνισε ότι σημερινή κατάσταση της χώρας, αν και δεν είναι χειρότερη, δεν διαφέρει από το 2010 όταν αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε το πρώτο μνημόνιο.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας εκτίμησε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που έρχονται θα έχουν συνέπειες στην ιδιωτική κατανάλωση και την ανεργία, ενώ πρόσθεσε ότι οι πιθανές πρόωρες εκλογές δε θα κάνουν καλό την οικονομία καθώς η κατάσταση είναι τόσο οριακή που η οποία καθυστέρηση θα προκαλέσεις ανυπολόγιστη ζημιά.

Μικρή κλιμάκωση ύφεσης και ενίσχυση της ανεργίας προβλέπει για το 2016 το ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του, που παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα, η ύφεση θα κλιμακωθεί στο 1% για το 2016, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, ενώ η ανεργία θα αυξηθεί στο 25,2%.(24,9% το 2015).

Όπως εκτιμά το ΙΟΒΕ, το δεύτερο πάντως εξάμηνο του έτους, με την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, η οικονομία θα γυρίσει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά δεν θα καταφέρει να επηρεάσει θετικά τον ρυθμό του ΑΕΠ για ολόκληρο το 2016. Θα τεθούν όμως οι βάσεις για μια θετική δυναμική ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, η περαιτέρω ενίσχυση στον Τουρισμό θα είναι μικρή, ενώ θα παρατηρηθεί κάμψη στη Μεταποίηση.

Το ΙΟΒΕ εκτιμά μηδενικό πληθωρισμό ή μικρή πτώση τιμών για το τρέχον έτος.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news