facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Spiegel: Τα γερμανικά σκάφη της Frontex θα παραδίδουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Τα δυο περιπολικά σκάφη της γερμανικής ακτοφυλακής «Uckermark» και «Börde» τα οποία περιπολούν στο Αιγαίο στο πλαίσιο της ανάπτυξης δυνάμεων της Frontex έχουν λάβει εντολή από το Βερολίνο να παραδίδουν πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίζουν στην Ελλάδα. Έτσι τουλάχιστον αναφέρει το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” επικαλούμενο έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στους κόλπους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης υπήρξαν έντονες ανησυχίες σχετικά με την επαναπροώθηση στην Τουρκία προσφύγων και μεταναστών που εντοπίζονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά μαζική απομάκρυνση που στερεί το δικαίωμα αίτησης ασύλου, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται πως την την Παρασκευή ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε πως η Άγκυρα έχει δίκιο καθώς δεν θα επιστρέφουν στην Τουρκία οι πρόσφυγες από την Ελλάδα, έως ότου τεθεί σε ισχύ η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ενώ θα αφορά τους ανθρώπους οι οποίοι θα φθάνουν από τότε και μετά παρανόμως στην Ελλάδα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news