facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Η Megaλη Τρίτη

Ξημερώνει σήμερα η Μεγάλη Τρίτη για το MEGA όπως φαίνεται, αφού συνεδριάζει το Δ.Σ των μετόχων του κυριολεκτικά με το μαχαίρι στην πλάτη από τις τράπεζες. Πώς έχει η εικόνα: Λοιπόν, όπως είπαμε, οι δύο μεγάλες δανείστριες τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς «τα είπαν, τα ξεκαθάρισαν» στους τρεις μεγαλομετόχους και μάλιστα και γραπτώς και προφορικώς.

«Παιδιά (τρόπος του λέγειν ή γράφειν παιδιά έτσι;), εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να καλύπτουμε την κατάσταση γιατί… μας κοιτάνε από παντού». Το μεγάλο μάτι του Μαξίμου (δηλαδή ο Νίκος Π.) άλλωστε το έχει επικοινωνήσει στους τραπεζίτες: τελειώνετε με το MEGA, αυτό που κάνετε και το κρατάτε δεν είναι και τόσο νόμιμο, άσε που δεν μας αρέσει και καθόλου. Εμείς λέμε ότι το παρασύνθημα είναι: δεν χρεώνουμε ούτε στις τράπεζες, ούτε στον Ν. ότι η κυβέρνηση θα επιθυμούσε με τρέλα αλλαγή του management (έξω Σταύρο απ’ την παράγκα) ως το μίνιμουμ. Στο μάξιμουμ, δεν θα τους χάλαγε να έκλεινε και το «άντρο της διαπλοκής» μια και καλή.

Το θέμα, όμως, είναι τι θα κάνουν οι μέτοχοι σήμερα. Λοιπόν, καταρχάς και κατόπιν πιο ώριμων σκέψεων η οικογένεια Βαρδινογιάννη το σκέφτεται πολύ σοβαρά πλέον να ξαναεπενδύσει στο MEGA, «αρκεί να μην πηγαίνουν τα λεφτά στράφι», ήτοι στις τσέπες άλλων μετόχων διά της πλαγίας οδού. Το κανάλι είναι ακόμα ζωντανό και αν και σε ελεύθερη πτώση λόγω της κρίσης ειδικά και γενικά, έχει καθαρά έσοδα καμιά 50ριά εκατομμύρια ευρώ, όσο δηλαδή περίπου και τα δύο άλλα κανάλια που βρίσκονται πιο μπροστά σε τηλεθέαση, δηλαδή ο ΑΝΤ1 και ο ALPHA. MEGA δεν ξαναγίνεται ούτε με 50 εκατ. ευρώ μετρητά σήμερα, λέει η πιάτσα των ειδικών. Και αυτή ξέρει.

Επίσης ο πατριάρχης της οικογένειας έχει μια… απέχθεια στις απολύσεις, ειδικά τέτοιες εποχές. «Καλά, εντάξει, υπάρχουν πέντε-δέκα δημοσιογράφοι που έχουν ενοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά τι φταίνε 550 εργαζόμενοι να μείνουν στον δρόμο;», λένε σε κάτι γραφεία στην περιοχή του κτήματος Συγγρού. Υπάρχουν και φίλιες εκδοτικές, αλλά κυρίως δημοσιογραφικές δυνάμεις που στην προσπάθεια αυτή μπορεί να συνδράμουν. Κάτι δηλαδή που να κάνει το MEGA περισσότερο ως κανάλι δημοσιογραφικό στη μετοχική του σύνθεση. Ο άλλος μέτοχος, ο Σ.Ψ. του ΔΟΛ, πολύ θα ήθελε να κρατάει το δημοσιογραφικό τιμόνι του MEGA, αλλά αυτό προϋποθέτει να βάλει πιο πολλά λεφτά απ’ όλους. Όμως, όπως είναι γνωστό σε όλους, άλλο τι θέλω, άλλο τι μπορώ και άλλο τι γίνεται σ’ αυτή τη ζωή. Το πιθανότερο είναι ο ΔΟΛ να μη βάλει καθόλου χρήματα και να κάτσει περιορίζοντας το ποσοστό του περί το 10%. Εκπλήξεις δεν αποκλείονται βεβαίως, αλλά δεν φαίνονται και πιθανές.

Ο τρίτος της πάλαι ποτέ παρέας του MEGA, Φώτης -υιός Γ. Μπόμπολα- κινείται όπως είναι γνωστό άλλωστε, με μια δική του ιδιότυπη λογική, σύμφωνα με τους (κατά καιρούς) συνεταίρους του. Είναι της λογικής «ένα μου, ένα σου, ένα μου, αλλά και το ένα που σου έδωσα πρέπει να μου το δώσεις πίσω». Οπως αντιλαμβάνεστε, δεν υπάρχει κανείς που να συμφωνεί με αυτή τη «λογική» και γι’ αυτό δεν είναι και κανένας (μα κανένας) ενθουσιώδης στο να παραμείνει συνέταιρός του, αλλά ούτε και να γίνει νέος συνέταιρός του.

Ωστόσο, σιγά-σιγά (αλήθεια είναι ότι του παίρνει χρόνο) αντιλαμβάνεται ότι τα σούρτα φέρτα στο Μέγαρο Μαξίμου του κάνουν καλό μόνο στην ψυχολογία του, που είναι και εύθραυστη. Γιατί όταν δεν πληρώνεις τις δόσεις σου δεν σε σώζει στο τέλος τίποτα και κανείς. Ειδικά τα «συριζόπαιδα» που δεν είναι και πολύ να ακουμπάς πάνω τους. Οσοι ακουμπήσανε (και πολλοί άλλωστε, όπως ο Σταύρος λέμε) βρέθηκαν… ακουμπισμένοι μετά από λίγο. Αρα, λοιπόν, και ο τρίτος μέτοχος θέλει να βάλει κάποια χρήματα για να μην του συμβεί κάνα μεγαλύτερο κακό.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news