facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Guardian: Να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Μία κίνηση στήριξης του κινήματος υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα από την [πιο σημαντική της εφημερίδα, τον Guardian.

«Από τα Ελγίνεια Μάρμαρα έως τον κόκορα του Κέιμπριτζ, είναι καιρός τα κλοπιμαία να επιστραφούν», είναι ο τίτλος που χρησιμοποιεί ο αρθρογράφος του Guardian Jonathan Glennie, σε ένα άρθρο με το οποίο καλεί τη χώρα του να κάνει αυτό που χρόνια ζητά η Ελλάδα.

Όπως λέει πρόκειται για ζήτημα δικαιοσύνης. «Τα μουσεία μας δεν αντιμετωπίζονται σαν αποθήκες κλοπιμαίων. Αντιθέτως παρουσιάζονται σαν φροντιστές ιστορικών αντικειμένων για το καλό της ανθρωπότητας», σημειώνει.

Ο δεύτερος λόγος που αναφέρει έχει σχέση με το δικαίωμα άλλων λαών στη γνώση της ιστορίας τους. Όπως σημειώνει οι Λονδρέζοι είναι προνομιούχοι, καθώς έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά τόσων χωρών από κοντά.

«Ας γίνουμε μια φορά γενναιόδωροι και ας συμμετάσχουμε στην αναδιανομή του πολιτισμικού πλούτου για λόγους ηθικής ακεραιότητας», καταλήγει

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news