facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Λαγκάρντ και Eurogroup συγχαίρουν την Κύπρο

Tα εύσημα στην Κύπρο απέδωσε το Eurogroup μετά την αποψινή συνεδρίαση του, στηρίζοντας την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να εξέλθει του μνημονίου. Σε ανακοίνωσή του, το σώμα χαρακτήρισε ως επιτυχημένη την εφαρμογή του προγράμματος.

Περαιτέρω, χαιρετίζει την θετική οικονομική δραστηριότητα και την βελτίωση στο τραπεζικό σύστημα. Χαρακτηρίζει σημαντική τη δέσμευση των κυπριακών αρχών και πολιτών, ώστε η δημοσιονομική επίδοση να υπερβεί των προσδοκιών.

Την ίδια ώρα, τονίζεται πως πρέπει να συνεχιστεί σε αποφασιστικότητα η προσπάθεια για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, σημειώνεται, πρέπει να εφαρμοστούν οι νομοθεσίες για την αφερεγγυότητα και τις εκποιήσεις, ενώ θα πρέπει να εφαρμοστεί και η πώληση δανείων κι όλα τα άλλα διαθέσιμα εργαλεία.

Όσον αφορά την Αρχή Τηλεπικοινωνιών σχολιάζεται πως η ιδιωτικοποίηση της θα συμβάλει περαιτέρω προς την ανάπτυξη μαζί με την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα κι άλλες διαρθρωτικές αλλαγές. Από τα 9 δισ. του προγράμματος, περίπου το 30% δεν χρησιμοποιήθηκε.

To Eurogroup, χαιρέτισε τη δέσμευση των κυπριακών αρχών για βιώσιμα δημόσια οικονομικά και μεσοπρόθεσμες διαρθρωτικές αλλαγές για αντιμετώπιση των υπόλοιπων αδυναμιών. Η στήριξη στην Κύπρο θα συνεχιστεί μέσω της παρακολούθησης της μετά μνημονίου εποχής και των πλαισίων που έχει καθορίσει η ΕΕ.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news