facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Πίεση στην Αγκυρα για μείωση των ροών ζήτησε ο Τσίπρας από Μέρκελ-Ολάντ

Συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ είχε ο Αλ.Τσίπρας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου με την Τουρκία για το προσφυγικό.

O κ. Τσίπρας ζήτησε να ασκηθεί περισσότερη πίεση στην Άγκυρα, ώστε να μειωθούν οι ροές μέσα από την εφαρμογή του σχεδίου δράσης και αποτελεσματικότερη λειτουργία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Επίσης, να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας που επικαιροποιήθηκε στη Σμύρνη, αλλά και πιο γρήγορους ρυθμούς στη μετεγκατάσταση (relocation) προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη στήριξη της Ελλάδας με παροχή ανθρωπιστική βοήθειας.

Η αποτίμηση της ελληνικής πλευράς ήταν θετική, καθώς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι τρεις ηγέτες εκτίμησαν πως έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα για μια καλή, λειτουργική και αποτελεσματική συμφωνία με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα ζήτησε πίστωση χρόνου για την εφαρμογή της συμφωνίας και τεχνική υποστήριξη έτσι ώστε να λειτουργήσει με αξιόπιστο τρόπο το ελληνικό σύστημα ασύλου, ενώ συμφωνήθηκε πως όλες οι διαδικασίες που θα απορρέουν από τη συμφωνία θα είναι νόμιμες, συμβατές με το διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη της Γενεύης.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news