facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Δεκάδες νεκροί σε αεροδρόμιο και μετρό

Σοκ και Δέος στις Βρυξέλλες! Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στην καρδιά της Ευρώπης! Η μία χώρα μετά την άλλη λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας! Συναγερμός και στην Αθήνα...
Η σήμερινή ημέρα καθίσταται εφιάλτης για όλη την Ευρώπη! 
AdTech Ad
22 Μαρτίου 2016: Η 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης!
Δεκάδες τραυματίες και νεκροί από εκρήξεις στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών! Ισχυρές εκρήξεις και στους σταθμούς του Μετρό σε Μάλμπεκ και Σούμαν σκορπούν το θάνατο. 
Τις φονικές εκρήξεις από βομβιστή αυτοκτονίας στο μεγαλύτερο αεοροδρόμιο των Βρυξελλών, το Zaventem, το πρωί της Τρίτης (22/03/2016) ακολούθησε τρομοκρατική επίθεση σε δύο σταθμούς του Μετρό. Πίσω τους άφησαν δεκάδες τραυματίες και νεκρούς. Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση των Βελγικών αρχών, 11 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στο αεροδρόμιο και άλλοι 15 από τις επιθέσεις στο Μετρό. Οι πληροφορίες, όμως, από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν δραματικά τον αριθμό των νεκρών.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα του Βελγίου Φρέντρικ Βαν Λίου, η μια από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είναι πιθανόν ότι προκλήθηκε από έναν καμικάζι. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο Λίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Σήμερα το πρωί σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Zaventem, η μια από τις οποίες προκλήθηκε πιθανώς από έναν βομβιστή αυτοκτονίας, και περίπου μισή ώρα αργότερα μια έκρηξη σημειώθηκε στον (σταθμό του μετρό) στο Μάελμπεκ», υποστήριξε.
Σε κατάσταση συναγερμού το Βέλγιο, σε κατάσταση πολιορκίας η χώρα. Όπως μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, οι αρχές στέλνουν 225 στρατιώτες στις Βρυξέλλες. Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους.
Σε κατάσταση συναγερμού όλη η Ευρώπη! Δείτε ΕΔΩ.
Οι επιθέσεις στο Μετρό...
Μετά τις φονικές εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ακολούθησαν νέες εκρήξεις στους σταθμούς του Μετρό στο Σούμαν και το Μάελμπεκ. Ο συγκεκριμένος σταθμός βρίσκεται στα κοντά στα γραφεία της Κομισιόν
metro1
Αμέσως δόθηκε εντολή από την Αρχή Μεταφορών της Βελγικής πρωτεύουσας, να κλείσουν όλοι οι σταθμοί του Μετρό. 
Δείτε στο γράφημα που ακριβώς σημειώθηκαν οι εκρήξεις στο Μετρό:
xartis
Νωρίτερα στο αεροδρόμιο του Zaventem:
info
Ήταν οκτώ το πρωί (ώρα Βρυξελλών) όταν σκόρπισε ο θάνατος ανάμεσα στους επιβάτες του μεγαλύτερου αεροδρομίου του Βελγίου μετά από δύο ισχυρές εκρήξεις
Σύμφωνα με το Belga πριν από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο προηγήθηκαν πυροβολισμοί και κάποιος να φωνάζει στα Αραβικά.
Κύπριοι ανάμεσα στους τραυματίες
Σύμφωνα με το Κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών τραυματίστηκε μία νεαρή γυναίκα η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο.
Η Κύπρια γιατρός ταξίδευε από το Νεπάλ με ενδιάμεση στάση τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις επιθέσεις στο Μετρό τραυματίστηκε ελαφρά και ένας νεαρός άνδρας επίσης από την Κύπρο.
«Υπήρχε αίμα παντού ... ήταν σα να γινόταν πόλεμος»!

Συγκλονιστική η μαρτυρία επιβάτη στην τηλεόραση BFM. Ο άνθρωπος προσγειώθηκε από τη Γενεύη περίπου δέκα λεπτά πριν σημειωθεί η πρώτη τρομοκρατική έκρηξη στο αεροδρόμιο.
«Ήταν φρικτό. Τα πάντα κατέρρεαν! Υπήρχε αίμα παντού, πολλοί τραυματίες. Πατούσαμε πάνω στα συντρίμμια για να φύγουμε. Σκηνή από πόλεμο…»Βομβιστής αυτοκτονίας!
Βομβιστής Αυτοκτονίας!
Η δημόσια τηλεόραση του Βελγίου αλλά και το Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters, ανέφεραν πως οι δύο ισχυρότατες εκρήξεις στο Αεροδρόμιο προκλήθηκαν από βομβιστή αυτοκτονίας!
airport2
Η δημοσιογράφος του Euronews στις Βρυξέλλες, Έφη Κουτσοκώστα, μεταφέρει στο CNN.grόλες τις τελευταίες εξελίξεις για το μακελειό στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη βελγική πρωτεύουσα υπόπτου για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.
Και να σκεφτεί κάποιος πως η αστυνομία του Βελγίου βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για ενδεχόμενα αντίποινα.
Οι φωτογραφίες που από την πρώτη στιγμή ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό να υψώνεται από την αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, στην οποία έχουν σπάσει όλα τα τζάμια και άνθρωπους που περίμεναν να επιβιβαστούν, να τρέχουν για να φύγουν από την αίθουσα για να γλιτώσουν.
Μαρτυρία δημοσιογράφου...
Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο «πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις». Όπως  μετέδωσε το Βέλγικο πρακτορείο ειδήσεων, μέσα στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί!
sok1
«Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (...) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι».
«Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση - αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο», σημείωσε.
Υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.
Προσοχή! Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές!
brussels2
Σε εξέλιξη σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τις Βελγικές αρχές. Το επίπεδο συναγερμού έχει ανέβει στον ανώτατο βαθμό «4».
antras
Όλα συνέβησαν οκτώ το πρωϊ ώρα Βρυξελλών της Τρίτης (22/03/2016) όταν δύο ισχυρές εκρήξεις προκάλεσαν τον τρόμο και τον πανικό στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο, το Zavendem.
Αυτόπτης μάρτυρας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την παρακάτω αναφορά: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είδα μία μικρή βόμβα δίπλα στο check – in. Ακόμα σοκαρισμένος».
Αυτήν την στιγμή το αεροδρόμιο είναι κλειστό. Δεν πραγματοποιούνται προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών.
Δείτε live από το Sky News:
Σύμφωνα με αναφορές οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο desk των American Airlines.
Υπάλληλος της Swissport δήλωσε στο Φιλανδικό VRT πως: «Εκείνη την ώρα είχα διάλειμμα. Άκουσα μία μεγάλη έκρηξη. Είδα πάνω από την αίθουσα αναχωρήσεων να υψώνεται ένα σύννεφο καπνού. Τα παράθυρα είναι εντελώς κατεστραμμένα. Οι άνθρωποι πετάγονταν έξω σε κατάσταση σοκ». 
brussels
Βαλς: Βρισκόμαστε σε πόλεμο!
Μετά την έκτακτη σύνοδο σύνοδο της ομάδας διαχείρισης κρίσεων την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο και απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο χρειάζεται μία κινητοποίηση όλων των αρχών!»
«Φοβόμασταν επίθεση και έγινε»!
Σε διάγγελμά του προς τον Βελγικό λαό, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ έκανε λόγο για δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Ο Βέλγος πρωθυπουργός δεν έδωσε ακριβή αριθμό θυμάτων. Ανακοίνωσε επίσης ότι στην παρούσα φάση οι βελγικές αρχές προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση.
«Την ώρα της τραγωδίας πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και αλληλέγγυοι» είπε. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι εξακολουθούν να υφίστανται υποψίες για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις και ως εκτούτου οι Βελγικές αρχές λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.
«Φοβόμασταν επίθεση και έγινε», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάνοντας λόγο για «τυφλές, βίαιες και δειλές» επιθέσεις. Μίλησε για «πολλούς νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ορισμένους σε σοβαρή κατάσταση».
Ο Σαρλ Μισέλ προειδοποίησε τους πολίτες της χώρας να περιορίσουν και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Τσίπρας: Ο φόβος δεν πρέπει να νικήσει την Ευρώπη...
Με μια ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό @PrimeMinisterGR στο twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζει την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον βελγικό λαό, στον απόηχο των αιματηρών βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες.
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στο Βελγικό Λαό. Ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας.
Nous sommes tous Bruxellois...
Στη δέσμευση της ΕΕ να υποτάξει τον τρόμο μέσω της Δημοκρατίας αναφέρεται με ανάρτησή του στο twitter το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Τονίζει μάλιστα (στα γαλλικά) ότι: «Είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες». Η ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής: «Η πρωτεύουσα της Ένωσής μας, δέχεται επίθεση. Θρηνούμε νεκρούς. Δεσμευόμαστε η δημοκρατία να νικήσει τον τρόμο. Nous sommes tous Bruxellois».
Κάμερον: Είμαι σοκαρισμένος!
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έγραψε στο twitter: «Είμαι σοκαρισμένος. Ανησυχώ για όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες. Εμείς θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε!»
Ρέντσι: Η καρδιά μας στις Βρυξέλλες!
«Mε την καρδιά, με τη σκέψη μας στις Βρυξέλλες», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, στον λογαριασμό του στο Twitter, με αναφορά στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στη βελγική πρωτεύουσα.
Πρόντι: Πρόκειται για προειδοποίηση!
Παράλληλα, σε σχόλιό του, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία προειδοποίηση, η οποία απευθύνεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η τρομοκρατία, δυστυχώς, λειτουργεί επιλέγοντας συγκεκριμένα σύμβολα».
Newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news