facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Άλλο η οικονομική, άλλο η προσφυγική κρίση

«Ισχύει ότι πρέπει να εφαρμοστεί αυτό που έχει συμφωνηθεί».

Με αυτή τη φράση, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, ξεκαθάρισε ότι η οικονομική και η προσφυγική κρίση είναι δύο ξεχωριστά πεδία πολιτικής, που δεν πρέπει να συγχέονται.

«Συγχέετε, εδώ, δύο πεδία πολιτικής» υπογράμμισε η Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε ερώτηση εάν τα δύο θέματα σχετίζονται.

Και πρόσθεσε: «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο γίνονται τώρα πολλά για να στηριχθεί η Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει τώρα το σχέδιό της για το ποια οικονομική βοήθεια είναι ακόμα δυνατή για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κατάστασης. Αυτό που πρέπει να διαχωριστεί είναι ότι έχουμε από την άλλη πλευρά το πρόγραμμα του ESM και σε αυτό το πεδίο συνεχίζει να ισχύει ότι πρέπει να εφαρμοστεί αυτό που έχει συμφωνηθεί».

Όπως επισήμανε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ζήτημα είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει πάλι στις αγορές, ενώ παρέπεμψε στους Θεσμούς για την αξιολόγηση των απαραίτητων βημάτων.

«Είναι, όμως, σωστό ότι το ίδιο το πρόγραμμα δεν θέτει λεπτομερείς όρους, αλλά σκιαγραφεί τομείς» διευκρίνισε, για να συμπληρώσει πως για τη γερμανική πλευρά το σημαντικό είναι στο τέλος να βγαίνουν και τα νούμερα για την Ελλάδα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news