facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ο Πόποσκι κατηγορεί τις ελληνικές αρχές πως «μένουν απλοί παρατηρητές»

Σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και κυκλώματα διακινητών επέρριψε τις ευθύνες για τη μαζική είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο έδαφος της ΠΓΔΜ τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, αφήνοντας αιχμές κατά των ελληνικών αρχών για παθητική στάση.

Όπως είπε, μη κυβερνητικές οργανώσεις και διακινητές μεταναστών επιθυμούν να επωφεληθούν από μία τέτοια κατάσταση.

«Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει οι αρχές της όποιας χώρας σε αυτή τη μεταναστευτική διαδρομή να μένουν απλοί παρατηρητές ενός τέτοιου φαινομένου» πρόσθεσε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, «Σίτελ».

Ο κ. Πόποσκι σημείωσε ότι η χώρα του εντατικοποιεί τις επαφές με τους εταίρους της στην Ε.Ε., αλλά και με τις ελληνικές αρχές.

«Πρέπει να εστιάσουμε στην αποφυγή του σοβαρού κινδύνου να ξεκινήσει μία νέα φάση της μεταναστευτικής κρίσης, με τη δημιουργία ενός ανταγωνισμού για το πόσοι μετανάστες θα διακινηθούν παράνομα από μία συνοριακή γραμμή σε μία άλλη. Η απάντηση θα πρέπει να αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο» πρόσθεσε ο κ. Πόποσκι.

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι «το καλύτερο μήνυμα που μπορεί να σταλεί αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει η πρακτική να εγκαθίστανται επιπλέον μετανάστες σε σκηνές στην ίδια τη συνοριακή γραμμή» και συμπλήρωσε ότι «εάν συμβεί αυτό, θα μειωθεί πραγματικά ο κίνδυνος επανάληψης παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news