facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η ώρα του… ταμείου

Δειλά-δειλά άρχισαν να εμφανίζονται στις δικαστικές Αρχές οι μεγαλοκαταθέτες της λίστας Μπόργιανς, δηλώνοντας πρόθυμοι να πληρώσουν αν και, στα χρόνια των μνημονίων, «φυγάδευσαν» στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά από την Ελλάδα, μέσω της UBS.

Πρόκειται για 30 καταθέτες της UBS οι οποίοι έχουν λάβει από τους οικονομικούς εισαγγελείς κλήσεις για να δώσουν εξηγήσεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Στην προσπάθειά τους ωστόσο να αποφύγουν τις ποινικές περιπέτειες και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους αποφάσισαν να προσέλθουν στις εφορίες για να υποβάλλουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση. Έτσι, θα καταφέρουν οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος τους να τεθούν στο αρχείο και να γλυτώσουν τις συνέπειες του νόμου.

Τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να υπολογιστούν, καθώς οι Αρχές περιμένουν τα αποδεικτικά των πληρωμών για να αρχειοθετήσουν τις υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες εβδομάδες συνήγοροι των ελεγχόμενων... έσπευσαν στο ΣΔΟΕ, ζητώντας προθεσμία λίγων ημερών για να υποβληθούν οι συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις στις οποίες θα περιλαμβάνουν τα χρήματα που κατέχουν στη UBS.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν πως με την ψήφιση του νόμου για την αυτοκαταγγελία θα ακολουθήσουν πολύ περισσότεροι καταθέτες οι οποίοι θα θελήσουν να αποφύγουν το φορολογικό «ξεσκόνισμα» για τα χρήματα που ουδέποτε δήλωσαν και θα αποφασίσουν να βάλουν το χέρι στην …τσέπη.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news