facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Πλαφόν στα εισιτήρια πλοίων για πρόσφυγες που περιμένουν στα νησιά

Περίπου 3.000 πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους τρεις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον κατάπλου, το μεσημέρι της Τρίτης, δύο επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με 1.046 πρόσφυγες.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς έχει διαθέσει επιπλέον προσωπικό για την εξυπηρέτηση των προσφύγων, ενώ από το πρωί υπάρχουν και στους τρεις σταθμούς εθελοντικές οργανώσεις και ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα.

Μέλη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Ασυλο (EASO) κατέφθασαν σήμερα στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι πρόσφυγες, με στόχο να τους ενημερώσουν με τη βοήθεια μεταφραστή για τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και για το πώς μπορούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τα έγγραφα που χρειάζονται.

Πλαφόν στα εισιτήρια

Από σήμερα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά και την παρότρυνση του υπουργείου Ναυτιλίας για ελεγχόμενη επιβράδυνση στις προσφυγικές ροές από τα νησιά, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του θέματος, άρχισαν να εφαρμόζουν πλαφόν στη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στους πρόσφυγες.

Στόχος είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής των προσφύγων σε διάφορα σημεία της χώρας.

Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά το «Αριάνδη» από Χίο και Μυτιλήνη και το «Blue Star 2» από Ρόδο, Κω, Λέρο και Πάτμο.

Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει επίσης στη διάθεσή του τρία ναυλωμένα πλοία για τη μεταφορά προσφύγων. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στη Μυτιλήνη, το καταμαράν «Tera Jet» (βρίσκεται στη Χίο) και το «Blue Star Patmos» (Πειραιάς) που αναμένεται να φορτώσει προκάτ οικίσκους με προορισμό το λιμάνι της Κω.

Το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 10 το βράδυ και αναμένεται να καταπλεύσει στις 9.30 το πρωί στην Κω, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σάμο.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου στη Λέσβο, οι ταξιδιωτικές εταιρείες που εκπροσωπούν πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή Μυτιλήνη - Χίος - Πειραιάς δεν εκδίδουν από το μεσημέρι της Τρίτης και για το επόμενο 48ωρο εισιτήρια σε πρόσφυγες, σε εφαρμογή απόφασης του υπουργείου Ναυτιλίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news