facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Κοτζιάς: Συμφωνήσαμε πως το προσφυγικό δεν είναι θέμα Ελλάδας και Τουρκίας αλλά ένα παγκόσμιο πρόβλημα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον τούρκο ομόλογό του κ.Τσαβούσογλου. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε:

"Συζητήσαμε με τον κύριο Τσαβούσογλου για τα ζητήματα των σχέσεων Τουρκίας και ΕΕ, όπως και για τη συμφωνία συνδρομής του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Με την Τουρκιά συζητάμε και την εξωτερική πτυχή του Κυπριακού, θέλουμε να βρεθεί λύση στο ζήτημα που θα ανταποκρίνεται στις ελπίδες τους καημούς και τις προοπτικές τόσο των ελληνοκυπρίων όσο και των τουρκοκυπρίων.

Είναι σαφές πως συζητήθηκε και ο πόλεμος στη Συρία αλλά και οι πιθανές λύσεις που πρέπει να δοθούν ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα και να σταματήσει ο πόλεμος.

Συμφωνήσαμε πως το προσφυγικό δεν είναι θέμα Ελλάδα και Τουρκίας. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού".

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Κοτζιάς αναφέρθηκε και σε δύο νέα έργα διασύνδεσης των δύο χωρών τα οποία τέθηκαν επί τάπητος στη σημερινή συζήτηση. Αναλυτικά πρόκειται για τη διασύνδεση Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης με γρήγορο τρένο και το δεύτερο αφορά στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης.

Από την πλευρά του ο κύριος Τσαβούσογλου σημείωσε: "έχουμε υπογράψει συμφωνίες επανεισδοχής και υπογράψουμε κι άλλες. Μας είχατε υποβάλει 860 αιτήματα και τα έχουμε ικανοποιήσει κατά 99%". Ο κύριος Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία έχει υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες με Μαρόκο, Αφγανιστάν και Πακιστάν για επανεισδοχή μεταναστών από τις χώρες αυτές".

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news