facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Απίστευτο: Ο Μουζάλας αποκαλεί «Μακεδονία» τα Σκόπια

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε νέες δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Τρίτης για το προσφυγικό, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Κι όμως, ο κ. Μουζάλας χρησιμοποίησε τη λέξη «Μακεδονία» για να αναφερθεί στα Σκόπια, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ την Δευτέρα, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία». Όπως εξήγησε, «το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα».

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.




Ο χαρακτηρισμός «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ προκάλεσε μέσα σε λίγα μόνο λεπτά αίσθηση και αμέσως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά», αφού πολλοί ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου που έσπευσαν να σχολιάσουν μέσω Twitter την δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Μέσω Twitter σχολίασε την αναφορά Μουζάλα και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε, έγραψε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;».


Το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη


ΝΔ: Θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του
Έντονη ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, κάλεσε τον κ. Μουζάλα να παραιτηθεί.

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι το γεγονός πως ο κ. Μουζάλας αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία", «ενίσχυσε την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα», τονίζει, σημειώνοντας: «Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία" Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».

Σύμφωνα με την ΝΔ, «το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες» και καταλήγει: «Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του». 


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news