facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Παπαδημούλης: Το δράμα της Ειδομένης αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο στo πλαίσιο της Συζήτησης με θέμα «Προετοιμασία της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 και 18 Μαρτίου 2016 και αποτέλεσμα της διάσκεψης κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας».

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας που ξεκίνησε με Δηλώσεις εκ μέρους του Συμβουλίου (Jeanine Hennis-Plasschaert) και της Επιτροπής (Valdis Dombrovskis), ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Κύριοι του Συμβουλίου, επενδύετε υπερβολικές προσδοκίες στο ανατολίτικο παζάρι με το αντιδημοκρατικό καθεστώς Ερντογάν, επειδή εσείς, οι 28 κυβερνήσεις, αποδεικνύεστε ανίκανες να εφαρμόσετε τις δικές σας αποφάσεις. Τις αποφάσεις που εσείς πήρατε τον Σεπτέμβριο για μια Ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό, σύμφωνα με όσα πρότεινε η Κομισιόν και συμφώνησε και πίεσε να εφαρμοστούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

»Έτσι η χώρα μου η Ελλάδα, κινδυνεύει να μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό προσφύγων, με κλειστά τα βόρεια σύνορά της και με το δράμα της Ειδομένης να αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη.

»Οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα και πολύ περισσότερο, εναντίον της Ελλάδας. Ο Ευρωπαϊκός Βαλκανικός διάδρομος πρέπει να ανοίξει τώρα αμέσως για τους πρόσφυγες, και όχι εν καιρώ όπως μας είπατε. Οι χώρες του Βίσενγκρατ που παραβιάζουν τις κοινές ευρωπαϊκές αποφάσεις πρέπει να υποστούν κυρώσεις σύμφωνα με όσα προβλέπει το άρθρο 7 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.

»Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Συνθήκης Σένγκεν και φυλάσσει τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Γι' αυτό χρειάζεται περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και όχι τιμωρία.

Κουραστήκαμε εμείς οι Έλληνες να ακούμε λόγια και να δεχόμαστε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Θέλουμε επιτέλους έμπρακτη αλληλεγγύη και πράξεις, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι».

Η ομιλία του κ. Παπαδημούλη:


zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news