facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

«Νίπτει τας χείρας της» η Κομισιόν: Τώρα έχει σημασία η ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα

Ξεκάθαρος ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς για τη θέση της Επιτροπής στο κλείσιμο των συνόρων, χαρακτηρίζοντας τη φράση της δήλωσης της Συνόδου της 7ης Μαρτίου πως «οι μη ελεγχόμενες ροές μετανάστευσης στο διάδρομο των Δυτικών Βαλκανίων έχει πλέον σταματήσει», ως μια περιγραφή της κατάστασης προσθέτοντας ότι δεν εκδηλώνει τις προθέσεις της Επιτροπής.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επανέλαβε την αντίθεση της Επιτροπής στο ζήτημα του κλεισίματος των συνόρων και συνόψισε τη θέση της στη δήλωση του Προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως «οι μονομερείς ενέργειες δεν προσφέρουν λύσεις».

Αναλυτικά για το ζήτημα, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ποιος φταίει για τη κατάσταση στην Ελλάδα, ο Έλληνας εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως:

«Για εμάς αυτό που τώρα έχει σημασία είναι να βρεθεί άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια για να απαλύνει τα τρομακτικά σκηνικά που διαδραματίζονται στην Ειδομένη. Για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε το τμήμα ανθρωπιστικής βοήθειας (EU Echo) έτσι ώστε να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση το νομικό εργαλείο για τη κινητοποίηση πόρων».

Για τον Μαργαρίτη Σχοινά η Ελλάδα σηκώνει αυτή τη στιγμή ένα «ασύμμετρο βάρος» καθώς οι μεταναστευτικές ροές παραμένουν κολλημένες στο ελληνικό έδαφος και τόνισε πως «βρισκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παρέχουμε χρηματοδότηση από διαφορετικές πηγές».

Σημειώνοντας πως η Επιτροπή διαφοροποιεί τους τρόπους χρηματοδότησης της εντάσσοντας και ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, ο Μαργαρίτης Σχοινάς τονίζει πως «μοιράζεται τον εκνευρισμό αυτό για τη κατάσταση στο προσφυγικό» όμως το πρόβλημα αυτό «δεν μπορεί να λυθεί σε μια ημέρα και ελπίζουμε να μην ξαναδημιουργηθεί αντίστοιχη κατάσταση στο μέλλον».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news