facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Πρόσφυγες κατασκήνωσαν στο άγαλμα Βενιζέλου

Περίπου 70 πρόσφυγες από τα Διαβατά βρέθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιώντας πορεία η οποία ξεκίνησε από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά.

Οι πρόσφυγες έστησαν πανό και σκηνές στο Άγαλμα του Βενιζέλου ανακοινώνοντας πως είναι διατεθειμένοι να κατασκηνώσουν για 1-2 μέρες μέχρι η κυβέρνηση να αλλάξει τακτική. Ζήτησαν, ακόμη, να ανοίξουν τα σύνορα προκειμένου να μπορέσουν να κατευθυνθούν στις χώρες που επιθυμούν.



Οι πρόσφυγες δήλωσαν στο Thestival.grότι έφτασαν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να βρεθεί μία λύση για το πρόβλημά τους καθώς θέλουν να φύγουν προς την Ευρώπη και δεν μπορούν λόγω των κλειστών συνόρων.

Επίσης, τόνισαν ότι οι περισσότεροι έχουν οικογένεια, μικρά παιδιά, δεν έχουν καθόλου χρήματα και οι γυναίκες τους κλαίνε συνεχώς με την κατάσταση που επικρατεί. «Δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ και να πεθάνουν τα παιδιά μας», λένε χαρακτηριστικά.



Παρ’ όλα αυτά οι πρόσφυγες έστησαν χορό, τραγούδησαν χτυπώντας παλαμάκια και φώναξαν συνθήματα για να ανοίξουν τα σύνορα με απώτερο σκοπό να στείλουν ένα ηχηρό μήνημα προς την κυβέρνηση.

Τέλος, ανακοίνωσαν ότι θα μείνουν στο κέντρο της πόλης μέχρι να βρεθεί μία λύση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news