facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Μας κοροϊδεύουν: Ετοιμαστείτε για μεγάλους αριθμούς προσφύγων λέει ο Μουζάλας

Πολύ ζοφερότερη φαίνεται ότι είναι ήδη η πραγματικότητα με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας καθώς την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν ξεπερνούν τις 32.000, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η οργάνωση, δηλαδή, που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει αναλάβει μαζί με τις υπόλοιπες μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους εθελοντές να σηκώσουν το βάρος της διαχείρισης του προβλήματος εν τη απουσία του κράτους, εκτιμά ότι ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων προσεγγίζει ήδη τις 50.000.

«Είναι μία καθαρά ανθρωπιστική κρίση, ίσως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη διαχρονικά, και πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία» είπε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος και ήταν αυτός που το πρωί της Κυριακής στο MEGA μίλησε για 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο η Θεανώ Φωτίου, μια από τις υπουργούς που είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της κατάστασης, επέμεινε λίγη ώρα αργότερα ότι ο αριθμός είναι 32.000 χωρίς, πάντως, να διαψεύδει κατηγορηματικά τον αριθμό για τον οποίο μίλησε ο πρόεδρος του ΕΕΣ.

Λίγες ώρες αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από όλους να ετοιμαστούν για ένα μεγάλο νούμερο προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα οι προοπτικές ολοένα και γίνονται πιο δυσοίωνες καθώς όπως αποκάλυψε η αυστριακή εφημερίδα Der Standard οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινώσουν το κλείσιμο του «βαλκανικού διαδρόμου» για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η αυστριακή εφημερίδα αναφέρει ότι έχει δει προσχέδιο του ανακοινωθέντος στο οποίο αναφέρεται ότι η «Οδός των Δυτικών Βαλκανίων», όπως έχει γίνει πλέον γνωστή η διαδρομή που ακολουθούν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στην Γερμανία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, θα κλείσει άμεσα κι ότι θα δοθεί η απαραίτητη ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα για τον αριθμό των μεταναστών που θα εγκλωβιστούν στη χώρα.

Το βράδυ του Σαββάτου έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά δύο πλοία μεταφέροντας 1.018 ανθρώπους από Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο. Συγκεκριμένα το πλοίο "Αριάνδη" κατέπλευσε στις 10:25 το βράδυ μεταφέροντας 325 άτομα από τη Μυτιλήνη και 276 από τη Χίο και το επιβατηγό οχηματαγωγό "Εξπρές Πήγασος" στις 11:15 το βράδυ με 417 άτομα από Αγ.Κήρυκο Βαθύ.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται, μάλιστα, να αυξηθεί καθώς στο λιμάνι του Πειραιά έχει προγραμματιστεί να καταπλεύσει σήμερα στις 23:50 το βράδυ το "Νήσος Μύκονος".

Και ενώ οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται χωρίς διακοπή από τα τουρκικά παράλια οι αρχές των Σκοπίων συνεχίζουν να εφαρμόζουν το «μαρτύριο της σταγόνας» επιτρέποντας μόνο σε δεκάδες μετανάστες να περάσουν από το συνοριακό σημείο ελέγχου στην Ειδομένη.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέχρι τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου είχαν περάσει τα σύνορα εκατό πρόσφυγες ενώ στην «πόλη των προσφύγων» που έχει στηθεί στην Ειδομένη βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι καλούνται να επιβιώσουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Εκτός από τις τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, οι άνθρωποι αυτοί είναι εκτεθειμένοι στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι το βράδυ της Πέμπτης η βροχόπτωση μετέτρεψε σε λασπότοπο τον καταυλισμό και όσοι δεν είχαν σκηνές, αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο κρύο και τις λάσπες!

Πάνω από 5.000 περιμένουν να αναχωρήσουνγια τον Πειραιά

Με 5.245 μετανάστες και πρόσφυγες πιστοποιημένους και έτοιμους να αναχωρήσουν για τον Πειραιά βρήκε η Κυριακή τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο αν και έχει πιστοποιηθεί, σήμερα στις 9 το πρωί ανερχόταν στους 3.550. Όλο το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι σήμερα το πρωί ο αριθμός των όσων πιστοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας έφτασε στους 542.

Στη Χίο χθες και μέχρι στις 9 σήμερα το πρωί πιστοποιήθηκαν 389 πρόσφυγες. Στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή 1.422 άτομα.

Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο δεν πιστοποιήθηκε κανείς νεοεισερχόμενος πρόσφυγας, ενώ στο νησί βρίσκονται μόλις 273 άτομα έτοιμα να αναχωρήσουν.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news