facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Βουλή: ΣΥΡΙΖΑ και Αλεξιάδης αρνήθηκαν να ενημερώσουν για την διαπραγμάτευση

Σε στίβο προθέρμανσης για την βραδινή μάχη των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής μετατράπηκε η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του κοινοβουλίου με αφορμή την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για ενημέρωση αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευση.

«Η διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε μέτρα 5 δισ. ευρώ» επισήμανε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος εξηγώντας ότι ο υπουργός Οικονομιών δεν μπορεί να αποφεύγει την ενημέρωση του Σώματος παραβιάζοντας τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής. Ο ίδιος μίλησε για «θεσμική εκτροπή που οδηγεί σε καθεστωτικές αντιλήψεις» ενώ απευθυνόμενος στην πλειοψηφία είπε «μόνο εσείς, η κυρία Θάνου και ο κ. Παπαγγελόπουλος νομίζουν ότι μπορούν να μας απαγορέψουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο». Σημείωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ αποχωρεί από την συνεδρίαση προκειμένου «να μην νομιμοποιήσουμε την διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν καταθέσει αίτημα προς τον πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών Μάκη Μπαλαούρα για ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης επικαλούμενοι τις διατάξεις του Κανονισμού λειτουργίας του Σώματος που καθιστούν υποχρεωτική την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος αρκεί να υποστηρίζεται από τα 2/5 των μελών της επιτροπής. Σήμερα το αίτημα υποστήριξε το σύνολο της αντιπολίτευσης ωστόσο ο κ. Μπαλαούρας δεν το αποδέχθηκε υποστηρίζοντας πως πρέπει να του κατατεθεί εγγράφως.

Συγκεκριμένα, εκ μέρους της ΝΔ η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη εξήγησε πως «επιβάλλεται η ενημέρωση για τα μέτρα που έρχονται να σκοτώσουν την κοινωνία» ενώ κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «επιδείξουν ανάλογη δημοκρατική ευαισθησία με αυτή που δείχνουν σε άλλα ζητήματα και να στηρίξουν την πρόταση για ενημέρωση».
Επίσης, ο κ. Χάρης Θεοχάρης (Ποτάμι) είπε ότι «μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν μας έχει ενημερώσει για τίποτα. Οι αναφορές του κ. Τσακαλώτου ότι αυτοί που θέλουν λύση είναι περισσότεροι από όσους δεν θέλουν δεν αποτελεί ενημέρωση». Παράλληλα, το σχετικό αίτημα υποστήριξαν Ενωση Κεντρώων και ΚΚΕ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χρήστος Μαντάς κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού τηρεί τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα. «Αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει η διαδικασία ενημέρωσης» είπε ο κ. Μαντάς.
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης αντέκρουσε τα σχόλια της αντιπολίτευσης και για την διαπραγμάτευση αρκέστηκε να πει ότι «αυτό που συζητάμε είναι η υλοποίηση της συμφωνίας του καλοκαιριού».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news