facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τους στόχους ανεξάρτητα από το προσφυγικό

Οι ελληνικές αρχές πρέπει να περάσουν τα απαιτούμενα μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα και να «ξεκλειδώσουν» τη νέα βοήθεια, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η προσφυγική κρίση, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις.

Το πρόγραμμα διάσωσης είναι ανεξάρτητο από τις προσπάθειες της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τα κύματα προσφύγων που καταφθάνουν στην Ελλάδα και πρέπει να παραμείνει σε τροχιά, ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ίδιος κάλεσε την Ελλάδα να κάνει βήματα στο μέτωπο των συντάξεων, του φόρου εισοδήματος και των ιδιωτικοποιήσεων για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να λάβει νέα χρήματα.

«Αναγνωρίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και προσφέρει βοήθεια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αλλά όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα, οι όροι έχουν ήδη τεθεί» σημείωσε.

Επισήμανε ότι η Κομισιόν δεν έχει ορίσει διορία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου.

Υποστήριξε πως οι τραπεζικές καταθέσεις εμφανίζουν κάποια μέτρια ανάκαμψη και ότι το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων αντιμετωπίζεται, κάτι που σύμφωνα με το Bloomberg σημαίνει πως δεν αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Υπάρχει η ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα με την πρώτη αξιολόγηση, αλλά φυσικά δεν μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα από ότι κινείται η ελληνική κυβέρνηση για την λήψη σημαντικών αποφάσεων» τόνισε ο Ντομπρόβσκις.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η αξιολόγηση θα αποτελούσε ένα καθησυχαστικό σημάδι για την οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας» τόνισε.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news