facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Πριν ληφθούν αποφάσεις από το Ευρ.Συμβούλιο η Κομισιόν ξεκίνησε «τεχνική προετοιμασία» για άνοιγμα κεφαλαίων με την Τουρκία

Ξεκίνησε η τεχνική προετοιμασία για το άνοιγμα των πέντε ενταξιακών κεφαλαίων για την Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου για την διεύρυνση Μάγια Κοτσίγιανιτς. Σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου η εκπρόσωπος τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται στην προετοιμασία για το άνοιγμα των πέντε κεφαλαίων όπως συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Νοεμβρίου που καλούσε να «δοθεί νέα ώθηση στη διαδικασία προσχώρησης». Τα κεφάλαια αφορούν στην ενέργεια, το δικαστικό σύστημα, τη δικαιοσύνη, την εκπαίδευση και την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Από την πλευρά της η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Μίνα Αντρέγιεβα σε ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται διαρκώς με την Ελλάδα για την βελτίωση της κατάστασης στο μεταναστευτικό, παρέχοντας βοήθεια σε δύο μέτωπα. Αρχικά με την υποστήριξη της προσπάθειας για υλοποίηση επαρκών κέντρων υποδοχής για να αποσυμφορηθεί η Ειδομένη και έπειτα βοηθώντας στη προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας, τα οποία ο πρόεδρος Γιούνκερ χαρακτήρισε ως «Σύνορα της Ευρώπης» σε πρόσφατη συνέντευξη.

Ερωτηθείσα για της δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη στην κοινή συνέντευξη με τον πρόεδρο Τούσκ, η Μινα Αντρέγιεβα τόνισε πως δεν έχει τη πρόθεση να σχολιάσει για μια διαπραγμάτευση σε εξέλιξη.

Τέλος για το ζήτημα της απελευθέρωσης των θεωρήσεων βίζα για τους Τούρκους πολίτες, η Μίνα Αντρέγιεβα δήλωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν διευκολύνσεις προς την Τουρκία και πως σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιούνκερ πρέπει να τηρηθεί η υπάρχουσα διαδικασία. Για την Μίνα Αντρέγιεβα η ΕΕ «συμφώνησε την επιτάχυνση της διαδικασίας» αλλά η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για την απελευθέρωση των θεωρήσεων βίζα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news