facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ακόμα και η ΕΡΤ αναμεταδίδει ρεπορτάζ που αναφέρουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία»!

Ίσως μέσα στο γενικό χαμό να φανεί …λεπτομέρεια, αλλά αναρωτιέμαι αν επιμένουμε ως χώρα να αρνούμαστε την ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια (FYROM την αποκαλούμε εμείς). Γιατί, αν το έχετε παρατηρήσει, με αφορμή το κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες, όσοι ξένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι αναφέρονται στα Σκόπια, χρησιμοποιούν κανονικά την ονομασία «Μακεδονία».
Το skynews μεταδίδοντας σήμερα ρεπορτάζ από την περιοχή της Ειδομένης και την απόπειρα προσφύγων να περάσουν τα κλειστά σύνορα μέσω ενός ποταμού, αναφέρονται στα Σκόπια ως «Μακεδονία». Και μάλιστα, και η Ελληνική ΕΡΤ στο Δελτίο Ειδήσεων των 6, αναμετέδιδε εικόνα του skynews και στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης μάς πληροφορούσε ότι τα πλάνα είναι από τα «GREECE-MACEDONIA Border» (Ελληνο-Μακεδονικά Σύνορα!!!).
Ενός κακού μύρια έπονται. Και το κακό με το δράμα των προσφύγων, μάλλον οδηγεί στην ουσιαστική αναγνώριση των Σκοπιών ως «Μακεδονία». Μήπως η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες διαμαρτυρίες προς ξένους πολιτικούς και ΜΜΕ; Και ως πρώτη κίνηση να υποδείξει στην ΕΡΤ να επιλέγει με μεγαλύτερη προσοχή τα πλάνα που αναμεταδίδει; Εκτός κι αν έχει ξεγράψει το θέμα της ονομασίας…
Το δημοσίευμα του skynews
Και το πλάνο της ΕΡΤ

thebest

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news