facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Γερμανικό ΥΠΕΣ: Περιμένουμε λίστα από την Ελλάδα για να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια

Έναν διάλογο ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών και του Έλληνα ομολόγου του στην πρόσφατη σύνοδο των ευρωπαίων ΥΠΕΣ αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με όσα είπε, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών πλησίασε τον Έλληνα ομόλογό του και τον ρώτησε «τι βοήθεια χρειάζεστε να σας στείλουμε;». «Θα σας στείλω τη λίστα» ήταν κατά τη γερμανική πλευρά η απάντηση του Έλληνα υπουργού. «Δεν θα αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, ήταν κατηγορηματικός ότι δεν μπορεί να συγκριθεί η κατάσταση στην Ειδομένη με ό,τι συνέβη το περασμένο καλοκαίρι στην Ουγγαρία.

«Δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση. Η Ουγγαρία εμπόδιζε τους πρόσφυγες να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον βορρά. Η Ελλάδα θέλει να βοηθήσει τους πρόσφυγες και γι' αυτό πρέπει να στηριχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο κ. Ζάιμπερτ, ο οποίος υποστήριξε ότι σε λίγο διάστημα οι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ειδομένη.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news