facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Εμπαιγμός οι προσλήψεις στα τμήματα Ακτινοθεραπείας, λένε οι γιατροί

Για εμπαιγμό κατηγορεί το υπουργείο Υγείας η Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΦΙΕ) με αφορμή τις εξαγγελθείσες προσλήψεις για τη στελέχωση των τμημάτων Ακτινοθεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων. Σε ανακοίνωσή της η ΕΦΙΕ αναφέρει ότι οι προσλήψεις στην Αττική αφορούν και νοσοκομεία που δεν διαθέτουν Τμήμα Ακτινοθεραπείας.

«Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, αποτελεί 'λύση' η πρόσληψη έξι μόνο Φυσικών Ιατρικής-Ακτινοφυσικών, σε κάποια Νοσοκομεία μόνο της Αττικής, εκ των οποίων το 50% δεν διαθέτει Τμήμα Ακτινοθεραπείας! Η θέση αυτή του Υπουργείου Υγείας αποτελεί εμπαιγμό τόσο στους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία όσο και στους καρκινοπαθείς της χώρα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΦΙΕ, με συνεχείς παρεμβάσεις της στο υπουργείο Υγείας και στις επτά ΥΠΕ, έχει επισημάνει, τόσο το θέμα της ανεπάρκειας και υποβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού των Δημοσίων Νοσοκομείων, όσο και το θέμα της σοβαρής υποστελέχωσης σε Φυσικούς Ιατρικής-Ακτινοφυσικούς, η οποία υποβαθμίζει και υπονομεύει την ακτινοπροστασία ασθενών και προσωπικού στην διάγνωση και θεραπεία.

Σύμφωνα με την ΕΦΙΕ, ειδικά για τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτουν τα τμήματα Ακτινοθεραπείας, οι γραμμικούς επιταχυντές είναι μέσου όρου ηλικίας που υπερβαίνει τα 15 έτη.

Πρόσφατη καταγραφή της ΕΦΙΕ έδειξε ότι, οι άμεσες ανάγκες στα Νοσοκομεία της χώρας σε Φυσικούς Ιατρικής-Ακτινοφυσικούς, ανέρχονται σε 50, αριθμός που οριακά, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, καλύπτει τις απολύτως επείγουσες ανάγκες. Από αυτές, περίπου οι 20 προορίζονται για την στελέχωση των επτά Νοσοκομείων της χώρας που έχουν επιλεγεί να λάβουν την επικείμενη δωρεά γραμμικών επιταχυντών του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος. Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της δωρεάς, είναι η στελέχωση με τον απαραίτητο αριθμό Ακτινοφυσικών.

«Είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου υπονομεύει άμεσα την εν λόγω δωρεά, η οποία αποτελεί και την μοναδική ευκαιρία αναβάθμισης της Ακτινοθεραπείας και μείωσης της μεγάλης λίστας αναμονών. Η ΕΦΙΕ αναμένει την άμεση και ουσιαστική συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ώστε να προχωρήσουμε προς την επίλυση του θέματος προς το συμφέρον των ασθενών που σήμερα ταλαιπωρούνται» καταλήγει η ανακοίνωση.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news