facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Απειλούν με μπλόκο στις δηλώσεις οι φοροτεχνικοί

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις στις προωθούμενες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το πρωί, οικονομολόγοι και λογιστές - φοροτεχνικοί απέκλεισαν συμβολικά τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, λέγοντας για ακόμα μια φορά «όχι» στα όσα σχεδιάζονται να εφαρμοστούν.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος επισημαίνει και το θέμα της δημιουργίας ελευθέρων επαγγελματιών δύο ταχυτήτων, μέσω της πέρα από κάθε λογική διάκρισης, που κάνει ο υπουργός Εργασίας, με τις εκπτώσεις μόνο σε τρεις κατηγορίες επιστημόνων, αφήνοντας έξω οικονομολόγους και λογιστές – φοροτεχνικούς, παρά το γεγονός ότι και οι οικονομολόγοι - όπως και οι υπόλοιποι επιστημονικοί φορείς - απορρίπτουν κάθε περίπτωση εκπτώσεων επί του 27% ασφαλίστρου.

Την ημέρα, που θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή του TAXIS, οι λογιστές - φοροτεχνικοί θα ξεκινήσουν την αποχή διαρκείας από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ενώ θα αποκλείσουν και εφορίες σε όλη τη χώρα.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news