facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Κρούσμα Ηπατίτιδας Α στην Ειδομένη - Προληπτικά μέτρα από την ΚΕΕΛΠΝΟ

Κρούσμα ηπατίτιδας Α εντόπισε χτες το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ειδομένη, το οποίο αντιμετώπισε άμεσα το περιστατικό και μετέφερε τον ασθενή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα παιδί από τη Συρία, ηλικίας εννιά ετών, που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, τόνισε ότι η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού της ηπατίτιδας Α στον γενικό πληθυσμό.

Σημείωσε ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα και το ΚΕΛΛΠΝΟ ιχνηλατεί την περιοχή για να εντοπίσει σε ποια σκηνή έμενε το παιδί ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα καθαριότητας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει ανησυχία μετάδοσης.

Ο κ Γιαννόπουλος τόνισε ότι το παιδί είναι σε καλή κατάσταση και εκδήλωσε Ηπατίτιδα Α λόγω των συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς της Ειδομένης.

Τόνισε μάλιστα ότι οι συνθήκες είναι τραγικές και δεν απέκλεισε το γεγονός να εμφανιστούν και άλλα παρόμοια περιστατικά, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για περιστατικά ήσσονος κλινικής βαρύτητας που αντιμετωπίζονται.

Υπογράμμισε ότι η καλύτερη λύση για τους πρόσφυγες είναι να μεταφερθούν σε στεγασμένους χώρους.

Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου, Γιώργος Κυρίτσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με τις αρχές δημόσιας υγείας ξεκινούν απολύμανση του χώρου γύρω από τη σκηνή του ατόμου, καθώς και των χώρων υγιεινής του camp.

Επίσης, ο στρατός αναλαμβάνει να μεταφέρει νερό στην Ειδομένη με δικά του μέσα, ενώ θα γίνουν και εμβολιασμοί εφόσον χρειαστεί.

Όπως προσθέτει ο ίδιος, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις χώρες προέλευσης των προσφύγων υπολογίζεται ότι το 90% των ενηλίκων έχουν αντισώματα στην ασθένεια αυτή και δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν.

Επίσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού στον γενικό πληθυσμό.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news