facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Οι δανειστές ζητούν μείωση του αφορολόγητου

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης στο Χίλτον η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τους κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γ. Χουλιαράκη. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο, όπου στο τραπέζι θα μπουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο κατέθεσε δική του πρόταση για την φορολογία εισοδήματος, ένδειξη ότι οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν ικανοποίησαν τους δανειστές. Έτσι, στην «καυτή» συνάντηση του Σαββάτου οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα επιδιώξουν να συγκεράσουν τις δύο απόψεις.

Σύμφωνα πάντως με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί να μην χρειαστεί να ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός ύψους άνω των 300 εκατ.ευρώ, όπως η αύξηση του φόρου εισοδήματος από αγρότες (32 εκατ. ευρώ) και η αύξηση φορολογίας στις ενοικιάσεις (245 εκατ. ευρώ).



Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Θεσμοί ζητούν να μειωθεί η έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ που χορηγείται σε μισθωτούς και συνταξιούχους και οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο έως τα 9.500 ευρώ.



Στο μεταξύ την Παρασκευή στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».


zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news