facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ήττα της Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές κι άνοδος της ακροδεξιάς

Περίπου 13 εκατομμύρια Γερμανοί προσήλθαν σήμερα στις κάλπες για τις περιφερειακές εκλογές σε τρία γερμανικά κρατίδια, εκλογές που αποτελούν βαρόμετρο για την καγκελάριο Μέρκελ και τη στάση της στο προσφυγικό.

Τελικά οι Γερμανοί κλίνουν προς τα… ακροδεξιά και φαίνεται να αποδοκιμάζουν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που η Μέρκελ υιοθέτησε - το περασμένο καλοκαίρι τουλάχιστον - καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες έχασαν την πρωτιά στα 2 από τα 3 κρατίδια και το ακροδεξιό λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) μπήκε και στα 3 κοινοβούλια, σύμφωνα με τα exit polls.

Οι εκλογές διεξήχθησαν στα κρατίδια της Βάτης-Βυρτεμβέργης, Ρηνανίας-Παλατινάτου και Σαξονίας-Άνχαλτ.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ ηττήθηκε κατά κράτος στα κρατίδια Βάδης - Βυρτεμβέργης και Ρηνανίας-Παλατινάτου. Αναλυτικά, στο κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης το ποσοστό του CDU υποχώρησε στο 27,5%, αν και είχε συγκεντρώσει πάνω από 40% στις τελευταίες εκλογές. Στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου το κόμμα της Μέρκελ ήρθε δεύτερο με ποσοστό 32,5%, ενώ κατέλαβε την πρώτη θέση στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ (ανατολικό) με 29%.

Την ίδια στιγμή που η πολιτική στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου στο προσφυγικό φαίνεται να ρίχνει τα ποσοστά της, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στις σημερινές περιφερειακές εκλογές, το ακροδεξιό AfD μπαίνει και στα 3 τοπικά κοινοβούλια, συγκεντρώνοντας μάλιστα ποσοστά από 10% έως 23%.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news