facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Φυλλάδιο με οδηγίες διένειμε η αστυνομία στην Ειδομένη

Οκτώ νέους λυόμενους οικίσκους απέκτησε το βράδυ της Πέμπτης ο καταυλισμός της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-πΓΔΜ, όπου παραμένουν περισσότεροι από 12.000 πρόσφυγες, οι οποίοι με αγωνία αναμένουν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας.

Οι οικίσκοι μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό με οχήματα του στρατού και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού για το Προσφυγικό Γιώργο Κυρίτση, θα χρησιμοποιηθούν ως εξής: δύο ως «info points» για την ενημέρωση των προσφύγων σχετικά με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, καθώς και την παροχή άλλων πληροφοριών, ένας για τους μεταφραστές και τους διερμηνείς και ένας για τις ανάγκες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα φιλοξενούν τους εργαζομένους σ' αυτές τις δομές.

Στο μεταξύ, η αστυνομία διένειμε σήμερα νέο φυλλάδιο στους πρόσφυγες, στα ελληνικά, τα αραβικά και τα φαρσί, όπου αναγράφονται τα εξής: «Τα σύνορα είναι κλειστά. Στους χώρους φιλοξενίας θα βρείτε τροφή και διαμονή. Μην εμπιστεύεστε ανεύθυνους που σας βάζουν σε κίνδυνο. Μην ταλαιπωρείστε χωρίς λόγο».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news