facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Αποκλεισμός του ΠΑΘΕ στο Πολύκαστρο από πρόσφυγες και μετανάστες

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του οδικού άξονα ΠΑΘΕ μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ευζώνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του Πολυκάστρου, από πρόσφυγες του κέντρου προσωρινής μετεγκατάστασης στη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

Ο αποκλεισμός του ΠΑΘΕ ξεκίνησε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι, ενώ λίγο νωρίτερα μια ομάδα περίπου 100-150 ατόμων είχε αποκλείσει και την αερογέφυρα Πολυκάστρου, που παραμένει και αυτή κλειστή.
Είχε προηγηθεί πορεία περίπου 500 προσφύγων από το κέντρο προσωρινής μετεγκατάστασης έως την είσοδο του Πολυκάστρου.
Ο πολύωρος αποκλεισμός του ΠΑΘΕ προκάλεσε προς στιγμήν ένταση μεταξύ οδηγών φορτηγών και προσφύγων αλλά και μεταξύ των ίδιων των προσφύγων, καθώς κάποιοι ήθελαν να επιτρέψουν τη διέλευση για 5-10 λεπτά, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν από τους υπόλοιπους.
Το ίδιο συνέβη και πριν από λίγο, όταν αυτοκίνητο που μετέφερε τρόφιμα και άλλα είδη για τους πρόσφυγες θέλησε να περάσει, αλλά το σταμάτησαν παρά τις παραινέσεις ορισμένων εκ των συγκεντρωμένων.
Τελικά κάποιες από τις νταλίκες, με τη βοήθεια της αστυνομίας, έκαναν αναστροφή και ακολούθησαν εναλλακτική διαδρομή.
Τα μόνα οχήματα στα οποία επιτρέπεται η διέλευση είναι αυτά της αστυνομίας και του στρατού καθώς και τα ασθενοφόρα.
«Δεν θέλουμε φαγητό, ούτε νερό. Θέλουμε μέλλον», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νεαρός πρόσφυγας από την πόλη Αφρίν της Συρίας και εξήγησε πως ο μόνος δρόμος γι' αυτούς είναι να ανοίξουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.
Το συγκεντρωμένο πλήθος δηλώνει αποφασισμένο να απέχει από τροφή και νερό έως ότου ανοίξουν τα σύνορα, ενώ έχει στήσει ακόμη και κάποιες σκηνές πάνω σε διάφορα σημεία του αποκλεισμένου δρόμου.
ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news