facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Οι σκοπιανές αρχές επιστρέφουν τους μετανάστες στη Γευγελή

Με στρατιωτικά φορτηγά και λεωφορεία μεταφέρουν πίσω στη Γευγελή, στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο, οι αρχές της ΠΓΔΜ τους 700 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν νωρίτερα στο έδαφός τους. Στόχος των Σκοπιανών φαίνεται πως είναι να επαναπροωθήσουν τους μετανάστες στην Ελλάδα μέσω του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων.

Εκατοντάδες άλλοι μετανάστες παραμένουν έως και αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι στο ακριτικό χωριό Χαμηλό, όπου βρίσκονται διμοιρίες της ελληνικής αστυνομίας και από την απέναντι πλευρά των συνόρων έχει αναπτυχθεί στρατός και αστυνομία.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν έως και αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι στο χωριό Χαμηλό, της περιοχής της Ειδομένης απ’ όπου το απόγευμα Σύριοι, Ιρακινοί, Αφγανοί, Πακιστανοί και βορειοαφρικανοί πέρασαν στο έδαφος της γείτονος.

Στον χώρο βρίσκονται διμοιρίες της ελληνικής αστυνομίας και από την πίσω πλευρά των συνόρων έχει αναπτυχθεί στρατός και αστυνομία της ΠΓΔΜ ώστε να αποτρέψουν την είσοδο και άλλων προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης.

Πάντως, ομάδες προσφύγων και μεταναστών συρρέουν στην περιοχή παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και αυτή την ώρα από τις περιοχές του Πολυκάστρου και γενικότερα του νομού Κιλκίς με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να περάσουν και εκείνοι από παράπλευρες διαβάσεις στην FYROM.

Στο μεταξύ, χρήματα, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους, ζητούν σύμφωνα με το seleo.gr οι σκοπιανές αρχές από τους φωτορεπόρτερ που συνέλαβαν. Οι φωτορεπόρτερ, περίπου 20 άτομα, ακολουθούσαν τους πρόσφυγες, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος της γείτονος.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news