facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Πέντε χώροι προτάθηκαν για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας στην Ήπειρο

Έγγραφο με το οποίο προτείνονται πέντε συγκεκριμένοι χώροι για τη μετατροπή τους σε κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών έφτασε στην Περιφέρεια Ηπείρου, από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Πρόκειται για στεγασμένους και ανοιχτούς χώρους, οι οποίοι είναι, το οικοτροφείο και το γήπεδο στο κεφαλοχώρι Δολιανά, που απέχει 3 χιλιόμετρα από το Καλπάκι, η μαθητική εστία που έκλεισε το 2010 στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου, ένα τμήμα του διαδρόμου προσγείωσης του παλαιού αεροδρομίου στην Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών, το κλειστό στρατόπεδο στην Φιλιπιάδα και δημοτικό αγροτεμάχιο στο Λουτρό Πρέβεζας.

Το σχετικό έγγραφο του Συντονιστικού Οργάνου, απέστειλε η Περιφέρεια προς του δημάρχους, προκειμένου άμεσα να παραθέσουν τις παρατηρήσεις τους, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαμόρφωση των χώρων. Ο δήμαρχος Πωγωνίου είχε άμεση ανταπόκριση για τους δύο χώρους στα Δολιανά.

Ο δήμαρχος της Πρέβεζας, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνει πως ο χώρος του αγροτεμαχίου στο Λουτρό χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις και ειδική διαμόρφωση, καθώς δεν υπάρχει εκεί καμία υποδομή. Την Τετάρτη (9/3), θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιου Ζηρού, όπου βρίσκεται το παλιό στρατόπεδο της Φιλιπιάδας.

Στον Δήμο Ιωαννιτών, το ζήτημα τέθηκε σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με θέμα το συντονισμό και την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος, ενώ εκφράστηκαν αντιρρήσεις για την επιλογή μέρους τού διαδρόμου προσγείωσης στην Κατσικά, με την αιτιολογία πως είναι ακατάλληλος.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news