facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΟΗΕ: Δεν συμμετέχουμε σε «κέντρα κράτησης» προσφύγων στην Ελλάδα

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε σήμερα πως δε θα συμμετάσχει στα υποχρεωτικά «κέντρα κράτησης» προσφύγων στην Ελλάδα, καθώς και ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πέρασε μια «κόκκινη γραμμή» σε πάγια πολιτική του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Μελίσα Φλέμινγκ της Ύπατης Αρμοστείας τόνισε πως «στο πλαίσιο των νέων διατάξεων, αυτά τα λεγόμενα hotspots έχουν τώρα καταστεί εγκαταστάσεις κράτησης. Συνεπώς και βάσει της πολιτικής της Ύπατης Αρμοστείας κατά την οποία είμαστε αντίθετοι στην υποχρεωτική κράτηση, έχουμε αναστείλει κάποιες από τις δραστηριότητές μας σε όλα τα κλειστά κέντρα των νησιών».

«Δε θα λειτουργήσουμε σε κέντρα κράτησης» στην Ελλάδα και είναι «σαφές το ποιες κόκκινες γραμμές συνάδουν με τη λειτουργική μας δραστηριότητα», πρόσθεσε.

Η Αρμοστεία αποκάλεσε το σύστημα ασύλου της Ελλάδας «νέο και αδύναμο», επισημαίνοντας ότι «δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί το αν θα θεσπιστούν και θα εφαρμοστούν προστατευτικοί μηχανισμοί (για τα δικαιώματα των προσφύγων)».

Τα Ηνωμένα Έθνη τόνισαν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πρόσφυγες έχουν αλλάξει πορεία από την Ελλάδα προκειμένου να φτάσουν στην Ιταλία μέσω Λιβύης.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news