facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Γεροβασίλη: Το ασφαλιστικό έγινε δεκτό από τους θεσμούς [ΒΙΝΤΕΟ]

Το γάντι στο ΔΝΤ πετά η Αθήνα για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση. Η κυβερνητική εκπρόσωπος στο σημερινό briefing κάλεσε το ταμείο να εξηγήσει επαρκώς γιατί εμμένει σε θέσεις που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία του καλοκαιριού.

Η Όλγα Γεροβασίλη μάλιστα τόνισε ότι τα οικονομικά στοιχεία πάνω στα οποία δομήθηκε η συμφωνία του καλοκαιριού είναι πολύ καλύτερα σήμερα, κάτι που δεν εναρμονίζεται με τα όσα ζητά το ΔΝΤ. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υπογραμμίζει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να επιδιώκει την εφαρμογή της συμφωνίας με τον λαό όρθιο.

Για το ασφαλιστικό

Η Όλγα Γεροβασίλη επιπλέον τόνισε ότι ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης για τη μη περικοπή των συντάξεων και πρόσθεσε ότι οι θεσμοί έχουν συμφωνήσει.

Παρά το γεγονός ότι εξετάζονται ακόμη τεχνικές λεπτομέρειες, εκτίμησε ότι για το ασφαλιστικό η διαπραγμάτευση έχει φτάσει κοντά στο όριό της και πρόσθεσε ότι «οι θεσμοί θα μπορούσαν να έρθουν και να προχωρήσουμε».



Για το προσφυγικό

Αναφερόμενη στο προσφυγικό η Όλγα Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τον συμψηφισμό του προσφυγικού με την οικονομική κρίση αλλά πραγματικά είναι δυσβάσταχτο να σηκώσει μόνη της η Ελλάδα το βάρος του προσφυγικού. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα μέσα ώστε να αποφευχθεί αυτό.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για τον αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφυγικών ροών για την ταχεία υλοποίηση της επανεγκατάστασης προσφύγων και για να αποκλειστούν μονομερείς ενέργειες.

Διέψευσε πάντως ότι ο Γιάννης Μουζάλας μίλησε για «μονομερείς ενέργειες» και πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες πλήττουν την αντιμετώπιση του προβλήματος.



Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφύγει από μόνη της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να προσφύγει σε βάρος της Αυστρίας και των βαλκανικών χωρών που έχουν προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες. Όμως, σημείωσε ότι έχουν διατυπωθεί σκέψεις από ξένους διπλωμάτες προκειμένου, εάν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί και αυτό το εργαλείο.

Για το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Αναφερόμενη τέλος, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έχει προσδιοριστεί την ερχόμενη Παρασκευή η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος με τους πολιτικούς αρχηγούς.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news