facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ο Σηφουνάκης ξαναρωτά το Βενιζέλο αν είναι «απατεώνας» ο Βγενόπουλος

Να απαντήσει χωρίς να υπεκφεύγει και να λέει ψέματα για το αν τελικά όντως ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι «απατεώνας», καλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Νίκος Σηφουνάκης.

Μετά την επιστολή «φωτιά» του πρώην υπουργού για τη μυστική συνάντηση Βενιζέλου – Βγενόπουλου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στα όσα είπε ο κ. Σηφουνάκης σαν εκπρόσωπος τύπου του επιχειρηματία και δίχως ουσία.

Η υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου και της Λαϊκής Τράπεζας έχει λάβει πλέον την «προσοχή» της πλειοψηφίας των ΜΜΕ μετά τα όσα έχουν προκύψει τόσο από την αναφορά της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη για υποτιθέμενες «πιέσεις» του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όσο και από τις επιστολές των Νίκου Σηφουνάκη και Δημήτρη Τσιρώνη.

Σε σημερινή του δήλωση λοιπόν, ο κ. Σηφουνάκης αντικρούει, όπως δηλώνει ο ίδιος, τα ψέματα Βενιζέλου με «παράθεση αδιάψευστων στοιχείων».

Αφού κάνει γνωστό πως δεν προτίθεται σε ένα διάλογο «κωφών» με τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τον καλεί για ακόμη μια φορά να απαντήσει «εάν οι χαρακτηρισμοί του περί “απατεώνος” ισχύουν».

Όπως αναφέρει ο κ. Σηφουνάκης, ο Βενιζέλος «αντί απαντήσεων, έσπευσε να δηλώσει στις 24/3/2016 ότι έχω προσωπική αντιδικία με τον κ. Α. Βγενόπουλο».

«Καλώ ξανά το Βενιζέλο να απαντήσει εάν οι χαρακτηρισμοί του περί «απατεώνος» ισχύουν, αν όχι, καλό είναι να γνωρίζουμε γιατί, πάντως οι πολίτες γνωρίζουν και θα γνωρίσουν και περισσότερα». Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, δεν πρόκειται για μια «προσωπική αντιδικία» αλλά για μια δημόσια αντιπαράθεση «στην οποία πρωτοστατήσαμε ως παράταξη, για την διάκριση των εξουσιών που συνδέεται άρρηκτα με την διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον, και τότε ο κ. Ε. Βενιζέλος είχε εξέχουσα θέση».

Μάλιστα, ο κ. Σηφουνάκης κάνει αναφορά και στην πληθώρα μηνύσεων και αγωγών που έχει κάνει ο «Mr. MIG» στον Δημήτρη Τσιρώνη, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κυνήγησε την υπόθεση Βγενόπουλου και ανέδειξε με το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής το παράπλευρο σκάνδαλο της υπόθεσης Βατοπεδίου με επίκεντρο τον τραπεζικό όμιλο Marfin.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Σηφουνάκης, ο «πολιτικός-συνταγματολόγος Ε. Βενιζέλος ήταν ο μόνος που ουδέποτε ζήτησε να ενημερωθεί για τον αγώνα» του Τσιρώνη.

tribune

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news