facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία δεν επιτρέπει στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη

Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση, καθώς δεν επιτρέπει την προσγείωση και απογείωση του ελικοπτέρου της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας στο νησί της Μυτιλήνης, η οποία θα έφτανε εκεί στις 6 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν προέβλεπε να φτάσει στο ελληνικό νησί του Αιγαίου, αλλά η Άγκυρα αντέδρασε, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για αποστρατικοποιημένη ζώνη. Όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, θα έφτανε στις 6 Μαρτίου στη Μυτιλήνη και από εκεί θα απογειωνόταν με νατοϊκό ελικόπτερο, για να επιβιβαστεί στη γερμανική ναυαρχίδα «Βόννη», η οποία μετέχει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη που έχει καταπλεύσει στο Αιγαίο, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προσφυγικών κυμάτων και στον εντοπισμό των διακινητών.

Είχε προηγηθεί αρνητική απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης σε αίτημα του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν να επισκεφθεί τα παράλια της χώρας και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση με τους πρόσφυγες και τη δράση των διακινητών.

Η επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας εντασσόταν στο πλαίσιο της όλης επιχείρησης για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, από την Τουρκία, στην οποία έχει ενεργοποιηθεί και το ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή και της Τουρκίας. Πλέον αναμένεται η αντίδραση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Πριν από λίγες ημέρες εξάλλου, ανάλογο επεισόδιο καταγράφηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν το αεροσκάφος του Έλληνα πρωθυπουργού θέλησε να ανεφοδιαστεί στο νησί της Ρόδου, με την Άγκυρα να αντιδρά. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία, διαφοροποιώντας ολοκληρωτικά το πρόγραμμά πτήσης του.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news