facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

«Πράσινο φως» για το έργο της Ελληνικός Χρυσός στην Ολυμπιάδα

Στην έγκριση της άδειας εγκατάστασης νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα του Δήμου Αριστοτέλη προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 36,5 εκατ. ευρώ.
Ουσιαστικά, η έγκριση αυτή αποτρέπει το "κακό σενάριο” για το έργο που υλοποιεί στην Ολυμπιάδα η θυγατρική της Eldorado Gold, Ελληνικός Χρυσός, δηλαδή την αναστολή των εκεί εργασιών και την απόλυση περίπου 500 εργαζομένων. Τον Ιανουάριο η Eldorado Gold είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει μέχρι το τέλος του Μαρτίου τις εργασίες στην Ολυμπιάδα εάν και εφόσον το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν χορηγήσει, εγκαιρα, τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.
Ελληνικός Χρυσός: Το έργο μπορεί πλέον να συνεχιστεί
Από την πλευρά της, η Ελληνικός Χρυσός, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της έκδοσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας των αδειών ρουτίνας που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για το έργο της Ολυμπιάδας
"Σύμφωνα με τις δημόσιες δεσμεύσεις της εταιρείας μας, το έργο μπορεί πλέον να συνεχιστεί κανονικά, έτσι ώστε από το πρώτο τρίμηνο του 2017, το μετάλλευμα (385.000 τόνων περίπου ετησίως) που θα παράγεται από το συγκεκριμένο μεταλλείο να κατεργάζεται στο ανακατασκευασμένο εργοστάσιο της Ολυμπιάδας
Η Ελληνικός Χρυσός διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αταλάντευτη προσήλωσή της στη συνέχιση και την ολοκλήρωση της επένδυσης στη Χαλκιδική" αναφέρεται.
Τι προβλέπει η άδεια
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η άδεια χορηγείται για ένα έτος, από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης, με όρους και περιορισμούς, η παράβαση των οποίων μπορεί να έχει ως συνέπεια, για τη δικαιούχο εταιρεία, την ανάκλησή της.
Μεταξύ άλλων, η διάταξη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων πρέπει να ανταποκρίνεται στα στοιχεία της οικονομοτεχνικής μελέτης και στα θεωρημένα από την Υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος σχεδιαγράμματα.
Επίσης, η εταιρεία κατά την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του θέματος πρέπει να λαμβάνει κάθε μέτρο για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ακόμη το υπουργείο Περιβάλλοντος διαθέτει το δικαίωμα να επιβάλλει πρόσθετους όρους ή μέτρα, που θα έκρινε αναγκαία λόγω ύπαρξης νέων στοιχείων, για την προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων στις υπόψη εγκαταστάσεις, όπως και για την προστασία του εργασιακού χώρου και του περιβάλλοντος γενικά.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news